cPanel ekranı karşınıza ingilizce olarak acılabilir. Ben ise cPanel anlatımını Turkce panelden yapacağım. cPanel ekranı Turkce acıldıysa problem yok ve direkt alttaki 1. adımdan devam edibilirsiniz demektir.

#Eğer ingilizce acıldıysa da Turkce’ye cPanel yonetiminde ust kısımda bulunan Settings ( Ayarlar ) >> Change Language (Dil Değiştir) >> Select Language ( Dil Sec ) >> Turkce / İngilizce >> Change (Değiştir) butonuna tıklayarak değiştirebilirsiniz.

#Dil değişimini yaptıktan sonra ise sol ust koşede bulunan Ana Sayfa butonuna tıklayarak tekrar cPanel ana ekranınıza gelebilirsiniz.

1-Oncelikle cPanel ana ekranında mouse ile aşağı inderek Web Uygulamaları sekmesine altında bulunan WordPress seceneğine tıklayın.



2-Ve karşınıza cıkan ekranın en sağ kısmında bulunan +bu uygulamayı kur kısmına tıklayıp, kuruluma gecin.



3-Ardıdan karşınıza kurulum ekranı gelecektir. Bu ekranda wordpress ile site yapmak icin kurulumunu yapacağımız wordpress’in ayarlamalarını yapıyoruz.

Domain:Bu kısımda alan adınızın başında www. olup, olmamasını seciyoruz. Gunumuzde bir domain adresinin başında www. olup, olmaması teknik acıdan hic bir farklılık yaratmıyor. Ben www. olmadan kullanıyorum, daha pratik oluyor. Size de alan adınızı başında www. olmadan kullanmanızı oneririm.

Yani, [h=3] google reklam hizmetleri, internette reklam, google da reklam, internet reklam hizmetleri, googleda reklam - istanbul - www.ebruli.com [/h] Firmamız, internet reklam hizmetleri, google reklam hizmeti, internet reklamcılığı, arama motoru kayıt ve web reklam hizmeti vermektedir. sizinsiteniz.com şeklinde.

Keza herhangi bir kişi tarayıcısına site adresinizi başında www. koysa da koymasa da, site adresiniz hangisi ise otomatik ona yonlendirilir.

#https:// uzantısı ise SSL sertifikası gerektirmektedir. Bu SSL sertifikalarının ucretlileri de mevcuttur, ucretsizleri de. Ancak sonradan kurulabilir bir sistemdir ve kurmak istediğiniz site e-ticaret sitesi değilse SSL sertifikası kullanmanız şart değildir.

Tabii bir de SSL kurmadığınızda chrome tarayıcısında adres cubuğunda site adresinizden hemen once guvenli değil ibaresi cıkacaktır. Bı ibare sadece google chrome’un uyarısıdır. Bu, siteniz ile ilgili herhangi bir guvenlik acığı olduğu anlamına gelmez.

Eğer bu ibarenin de cıkmamasını istiyorsanız wordpress site kurma ile ilgili anlattığım tum adımları tamamladıktan sonra ayrıca SSL kurulumunu yapabilirsiniz.

Dizin: Bu kısmı boş bırakın, eğer bu kısma herhangi bir şey yazarsanız ( ornek: abc ) siteniz bu dizin adresi uzerine kurulur. Yani site adresiniz http://sizinsiteniz.com/abc şeklinde olur. Siz direkt sitenizi google reklam hizmetleri, internette reklam, google da reklam, internet reklam hizmetleri, googleda reklam - istanbul - www.ebruli.com adresi uzerine kuracağınız icin burayı boş bırakmalısınız.



4-Bir alt kısımda ise Versiyon sekmesi altında bazı ayarlama kısımları olacaktır. Burada yer alan tum ayarları altta gorduğunuz resimdeki gibi yapın.



5-Ayarlar sekmesinde ise kurduğumuz wordpress sitenin yonetici bilgilerini belirliyoruz.

Yonetici Adı:Bu kısmı kesinlikle Admin veya Yonetici yapmayın. (Guvenlik amaclı). Herhangi bir admin kullanıcı adı belirleyebilirsiniz. Orn: sio2x2 gibi.
Yonetici Şifresi: Bu kısımda ise mumkun olduğunda guclu bir şifre belirleyin.
Yonetici E-Posta: Bu kısma sıklıkla kullandığınız bir mail adresini girebilirsiniz. Sitenizle ilgili her turlu bildirim, iletişim formundan gonderien her mesaj vs bu kısma girdiğiniz mail adresine otomatik gelecektir. Tabii ki burayı sonradan, sitenizin wordpress yonetim panelinden değiştirebilirsiniz. ( Gmail veya Hotmail adresleri olabilir )

Not:Bir de eğer aldğınız domain uzantısından bir mail adresi oluşturmak isterseniz de ( orn: [email protected] gibi ) wordpress site kurma işlemlerini bitirdikten sonra alan adı uzantılı mail oluşturma başlıklı yazımı takip edebilirsiniz.

Site Title ve Slogan: Title kısmı site başlığınızı belirlediğiniz kısımdır. Buraya herhangi bir site başlığı girin. Slogan kısmı ise sitenizin slogan kısmı. Mesela benim sitem icin site başlığım wpmavi iken, site sloganım Turkiye wordpress rehberi şeklinde. Yine buraya girdiğiniz bilgileri wordpress kurulumu tamamlandıktan sonra, sitenizin yonetim panelinden değiştirebiliyorsunuz.

Sınır Giriş Denemesi:Bu kısmı NO olarak işaretleyin. Devam eden yazılarda wordpress guvenlik onlemleri ile ilgili zaten bir eklenti kullanıyor olacaksınız.

Cok Siteyi Etkinleştirin:Bu ozellik, bir cok siteyi tek bir wordpress yonetim paneli uzerinden yonetmenize olanak sağlar, ancak bir şu an tek bir wordpress sitesi kurma işlemi yaptığımız icin bu kısmı da NO olarak secin.



6-Ardından ise karşınıza son olarak Gelişmiş ayarlar kısmı cıkacaktır. Bu ayarları da alttaki resimde gorduğunuz gibi işaretledikten sonra sağ alt koşede bulunan Kur butonuna tıklayın.



7-Kur butonuna tıkladıktan hemen sonra wordpress site oluşturma işlemi başlayacaktır ve kurulum sureci size canlı olarak gosterilecektir.

Kurulum tamamlandıktan hemen sonra karşınıza alttaki resimde olduğu gibi site adresinizin ve site yonetim paneli giriş adresinizin olduğu bir ekran cıkacaktır.

WordPress site yonetim paneline giriş adresi tum wordpress’de site yapımı uygulamış siteler icin sabittir. Site adresinizin sonuna /wp-admin koyarak sitenizin yonetimin paneline ulaşabilirsiniz. ( Orn: siteniz.com/wp-admin )



8-Site yonetim adresinize gittiğiniz zaman ise son olarak karşınıza bir wordpress kurulum sihirbazı sorgu ekranı gelecektir. Bu ekranda da Hayır Teşekkurler butonuna tıklayarak site yonetim panelinize ulaşın. ( Biz sihirbazın kurduracağı ayarları daha detaylı yapacağız zaten )



Tarayıcınızın adres cubuğuna sitenizin adresini yazdığınızda ise sitenizin yayımda olduğunu goreceksinizdir. Tekbikler! Artık sizin de canlı kanlı, internette yer alan diğer tum web siteleri gibi dunyanın her yerinden ve herkes tarafından ulaşılabilir, 7/24 acık kalan bir siteniz var!

Bu noktaya kadar WordPress ile site kurma işleminin cok buyuk bir kısmını tamamlamış olduk. Hatta sitemizi yayına dahi aldık. Bu noktadan sonra ise wordpress site kurulumu işleminin diğer onemli bir ayağı olan tasarım kısmı var.