Eğer kodlarla haşır neşir değilseniz, WordPress tablo ekleme işlemi sizin icin sorun olabilir.

Malesef WordPress varsayılan yazı editoru icerisinde kolayca WordPress tablo oluşturma işlemi icin bir işlev bulunmamakta.

Bu nedenle de WordPress tablo nasıl eklenir sorununda eklentiler ile cevap veriyoruz. Bu eklentilerle yazı icerisine WordPress tablo ekleme bir kac tıkla yapılabiliyor.

Tabii WordPress excel tablo ekleme gibi office programlarından yazı icine tablo kopyalayıp yapıştırma gibi bir işleve ihtiyac duyuyorsanız, bunu herhangi bir eklentiye ihtiyac duymadan basit bir şekilde yapabilmeniz mumkun. Tum bunlara yazının devamında değineceğiz.

WordPress Tablo Oluşturma
Yazı icerisine basit, sade, detaylı olmayan WordPress tablo ekleme işlemleriniz icin TinyMCE Advanced adlı yazı editorunu kullanabilirsiniz. Bu eklenti sadece WordPress tablo oluşturma ile sınırlı kalmayıp, WordPress varsayılan yazı editorunde olmayan bir cok işlevsel ozelliği de kullanımınıza sunuyor.

1- Eklentiyi kurduktan sonra tablo ekleyeceğimiz yazımıza geliyoruz. Yazı editorumuzun menulerinde Tablo başlığını goreceksiniz.



2- Tablo menusunde alt menu olan Tablo seceneğine geldiğinizde karelerden oluşan bir secici gorulecektir.

Bu bolumde sutun ve satır sayılarınızı, mausunuzu kareler uzerinde gezdirerek belirleyin. Gerekli sutun ve satırlarınızı belirledikten sonra mause ile bir kere tıkladığınızda, tablonuz yazınıza eklenecektir.

Burada sutun ve satır sayısı 10×10 olarak sınırlandırılmış durumda. Daha fazla satır ya da sutune ihtiyac duyuyorsanız yine tablo menusunden eklemeler yapmanız mumkun. Yazının devamında buna değineceğiz.



3- Eklediğiniz tablonun sutun ve satır aralıklarını mause ile kenarlarından tut cek yontemi ile ayarlamanız mumkun.



4- Eğer daha fazla sutun ya da satıra ihtiyac duyuyorsanız, satır veya sutun ekleyeceğiniz hucrenin icine mause ile tıklayıp imlecin orada olduğuna emin olun. Daha sonra Tablo menusunden Satır >> Onune Satır Ekle ya da Sutun >> Onune Sutun Ekle yollarını izleyebilirsiniz.



5- Tablonuzun genişlik, yukseklik değerleri, hucre aralıkları ve boşlukları, cerceve kalınlığı, cerceve rengi, arka plan rengi gibi sınırlı şekilde mudahale edebileceğiniz ozellikleri icin Tablo >> Tablo ozellikleri yolunu takip ederek ayarlayabilirsiniz.



NOT 1: Tablo ozelliklerinde temel secenekler verilmiştir. Her satıra ayrı renk, sutun ve satırların bolumlendirilmesi gibi işlevlere mudahale edemiyorsunuz. WordPress te yazıya tablo ekleme işleminde eklediğiniz tablonun şekli, yani stil ozellikleri, temanıza bağlıdır.

WordPress tablo ekleme işleminde temanız stil dosyasında tablo elementlerine hangi stil ozellikleri belirlediyse, tablonuz yazıda o şekilde gorunecektir. Bu stil kodları temanızın CSS dosyasında olmakla beraber, kod bilginiz yoksa mudahale etmemenizi oneririm.

Eğer tablonuzun gorunumu sizin icin onemliyse, yani stil değişikliği yapmak istiyorsanız da yazının devamında bulabileceğiniz WordPress tablo eklentisi başlığına bakabilirsiniz.

NOT 2: Tablonuzun genişliğini sınırlandırırsanız, temanız responsive olsa bile, ek bir değer belirlendiğinden mobil cihazlarda ekran genişliğine gore otomatik olarak boyutlanmaz. Bu da mobil gorunumde problemlere yol acacaktır.

Bunu aşmak, WordPress reponsive tablo oluşturma icin yazı editorunuzde Metin kısmına gelin. Tablonuzun başlangıc kodu olan kodunu kodu ile değiştirin.