1-Godaddy cPanel’inize giriş yapıp aşağı doğru indiğinizde Web Uygulamaları altında WordPress seceneğini goreceksiniz, bu seceneğe tıklayıp, wordpress kurulumuna gecin.
2-Ardından karşınıza cıkan ekranın sağ kısmındaki “bu uygulamayı kur” kısmına tıklayın ve wordpress kurulum işlemini başlatın.
3-Lokasyon / Domain: Bu kısımda wordpress kurulumu icin bir protokol secimi yapıyor, yani sitemizin uznatısını belirliyoruz.
[ http:// >> HTTP Server Test Page powered by CentOS-WebPanel.com. >> https:// >> https://www. ]
Sitenizin başında www. olup olmaması artık herhangi birşey ifade etmiyor. Ben wpmavi’yi kurarken, http:// uzerine, yani başında www. olmadan kurdum. Siz de http:// yada HTTP Server Test Page powered by CentOS-WebPanel.com . seceneklerinden bir tanesini secebilirsiniz.
https:// ise, SSL guvenlik ağı icindir ve SSL kullanmak ekstra ucret gerektirir.
4-Dizin (İsteğe B.): WordPress kurulum işlemini tam olarak hangi URL adresi uzerine yapacağımızı seciyoruz.
Sitenizi http://siteniz.com adresi, yani direkt olarak satın aldığınız domain adresi uzerine kuracaksanız, bu seceneği boş bırakın.
Bu seceneğe bir şey yazarsanız (demo gibi), bu wordpress’i http://siteniz.com/demo dizinine kur anlamına gelir. Yani site adresiniz http://siteniz.com/demo şeklinde olur. Boş bırakmak http://siteniz.com/ dizinine kur anlamına gelir.
5-Versiyon: Ekran varsayılan olarak karşınıza zaten en son surumu getirecektir. Siz de bu şekilde bırakın, yani blog kurulumu icin en son surumu yukleyin.
6-Dil Seceneği: Wordpress sitenizin yonetim panelinin ve icerik yazım dilinin secimini yapyoruz. Hangi dilde olmasını istiyorsanız, o dili kullanabilirsiniz.
7-Yonetici Adı ve Şifre: Yonetici adı ve şifresi kısımlarında belirlediğimiz bilgiler, kurulumunu yaptığımız wordpress’in yonetimsel admin kullanıcı adı ve şifresi oluyor. Bu kısmı unutmayacağınız şekilde belirleyin.
8-Yonetici E- Adresi: Sıklıkla kullandığınız bir mail adresini bu kısımda belirtin. ( Gmial gibi ) wordpress kurulumu bittikten sonra kurduğunuz site ile ilgili tum mail işlemleri bu kısma yazdığınız mail uzerinden gercekleşecektir.
9-Site İsmi: Benim kullandığım site ismi WPMAVI, siz de sitenizin ismini istediğiniz şekilde buraya yazabilirsiniz.
10-Site Sloganı: Benim kullandığım site sloganı “Turkiye WordPress Rehberi ve Profesyonel WordPress Blogu”. Sizde sitenizin sloganını buradan belirleyebilirsiniz.
11-İkili Faktor Doğrulama: Bu secenek gereksiz, yani fazladan bir guvenlik onemli. Dolayısı ile hic gerek yok.
12-Otomatik guncelleme, WordPress eklentisi otomatik guncelleme, worpress tema otoma guncelleme ve otomatik guncelleme yedekleme seceneklerini hemen altta yer alan resimdeki gibi işaretleyin.
13-Sınırlı giriş denemesini de no olarak işaretleyin.
14-Gelişmiş Ayar Yonetimi: Bu kısmı “Benim icin otomatik yap” olarak işaretleyin.
Ve tum secenekleri dediğim şekilde işaretledikten sonra en son adım olan +Kur butonuna tıklayın ve wordpress kurulumu işlemini başlatın.
15-Wordpress Kurulumu tamamlandıktan sonra, yukleme ekranı bize wordpress kurulumu’ nun hangi domain ismine ve uzantısına yapıldığını ve admin paneline girişi nereden yapacağınızın linklerini veriyor.
Yonetim URL adresine gidip, biraz once belirlediğimiz yonetici adı ve şifre ile sitemizin admin paneline giriş yapabiliriz.
Tabi admin paneline gider gitmez, karşımıza son olarak hemen alttaki resimde olduğu gibi bir ekran daha cıkacaktır. Bu ekranda da Hayır, teşekkurler deyip, direkt admin panelize gidebilirsiniz.