WordPress Kurulum Konfigurasyonu
1-Tarayıcımızı acıp adres satırına sitemizin alan adını yazıp “enter”a basıyoruz. Karşınıza aşağıdaki ekran gelecek. Eğer gelmiyorsa http://www.siteismi.com/wp-admin/setup-config.php yazarak tekrar deneyin.

Yine gelmiyorsa dosya yukleme adımlarında yanlış yapmışsınızdır. Yukarıya yardırıp adımları gozden gecirin.



2-Başlayalım butonuna basıp devam ediyoruz. Acılan ekrandaki bilgileri girmek icin not defterimizi elimize alıyoruz. Kutuları doldurmaya başlıyoruz.

Veritabanı ismi: Veri tabanı oluştururken belirlediğimiz isim. Biz “onek_beyazitliprens” demiştik.
Kullanıcı adı: Veri tabanı oluştururken belirlediğimiz veri tabanı kullanıcı ismini yazıyoruz. Biz “onek_beyazit” demiştik.
Parola: Veri tabanı kullanıcı adımızı oluştururken belirlediğimiz parola. Biz “.KQl_.**~v^x” olarak belirledik.
Veritabanı sunucusu: Bu genelde “localhost”tur. Eğer bununla ilgili hata verirse, host şirketinizle iletişime gecip veri tabanı sunucusu ismini sorun. WordPress kurduğunuzu da belirtin. Verdikleri ismi buraya girin.
Tabloyu on eki: (Boyle yazıyor biz de şimdi farkettik, yazım hatası olabilir.) Guvenliğiniz icin bu oneki değiştirebilirsiniz. Hatta değiştirin gitsin. Sonradan değiştirmek cok cetrefilli. Biz bu on eki “it_” olarak belirledik. Bilgileri yazdıktan sonra “Gonder” butonuna basıyoruz.



3-Gonder! butonuna bastıktan sonra bir problem yoksa “İşte bu! Yuklemenin bu aşamasını başarıyla tamamladın. WordPress bundan sonra veritabanı ile iletişim kurabilir. Eğer hazırsanız başlayalım…” yazılı bir ekran gelecek. Kurulum Yap butonuna tıklayıp devam ediyoruz.



4-Burada Hoşgeldiniz ekranı karşımıza cıkıyor. Sitenizin ismini ve sitenizin yoneticisini bu kısımda belirliyorsunuz. Buraya girdiğiniz bilgileri daha sonra admin panelinizden değiştirebilirsiniz.

Burada oluşturacağınız parolaya dikkat edin ve bir yere not alın. Kullanıcı adını da kesinlikle “admin” YAPMAYIN. Ciddi bir guvenlik acığı oluşturmuş olursunuz.

Turkce karakter de kullanmayalım. “Arama motorlarının bu siteyi indekslemelerine engel olmaya calış.” kısmını başta işaretleseniz bile, site kurulumunu tamamladıktan, ayarlarınızı yaptıktan sonra kaldırmayı unutmayın. Ben bunu unutabilirim, riske atmayayım derseniz de bu seceneği işaretlemeyin. Bilgilerimizi de girdikten sonra “WordPress’i Kur” butonuna basıyoruz.



3-Bitti. wordpress kurulumu bu kadar. Başarılı ekranına ulaştığınıza gore tum adımları doğru yapmışsınız demektir. Şimdi Giriş butonuna basarak kullanıcı adı ve şifrenizi girerek admin panelinize ulaşabilir, sitenizin yonetim panelini inceleyebilirsiniz.