
Sitenize giren ziyaretcileri sitenizde daha fazla gezindirmek, daha fazla sitede tutmak hem SEO acısından hem de sitenizin otoritesi acısından buyuk bir katkı sağlamaktadır. Peki bunu nasıl sağlayabilirsiniz? Kaliteli icerik oluşturmak, ziyaretciyi sitede tutmak icin etkilidir fakat daha fazlasını istiyorsanız kullanıcınızı diğer sayfalarınıza da yonlendirmeniz gerekecektir.
Bu konuda ise size yardımcı olacak onemli bir eklenti ise Inline Related Posts dur. Turkce icerikli sitelerde daha cok Bunu da okumalısınız veya İlginizi cekebilir gibi kutular şeklinde gorduğunuz sayfa yonlendirmeleri ve tavsiyeleri belirttiğimiz eklenti ile rahatlıkla cozun.
Yukarıda da gorulduğu uzere sitenizin iceriklerine otomatik veya manuel olarak ekleme yapabilirsiniz. Bu yazımızda size Inline Related Posts eklentisini kullanmayı ve ucretsiz olarak bu işlemi nasıl gercekleştirebileceğinizi anlatacağım.
Oncelikle aşağıda yer alan eklentiyi WordPress sitenize kurun.
https://tr.wordpress.org/plugins/intelly-related-posts/
Ardından yuklediğiniz eklentiyi, etkinleştirin ve ayarlar kısmından eklenti ayarlarına gelin. Bu ayarlar kısmından sitenize uygun ayarlamaları yapabilirsiniz.
Related text or Call-To-Action: Konu başlığından once ne yazılmasını istediğinizi belirleyin. Orneğin ben sitem icin Okumalısın! şeklinde ayar yaptım. Siz de İlginizi Cekebilir Bunu da İnceleyin gibi vurgular yapabilirsiniz.
Theme: Burada kullanabileceğimiz ucretsiz olarak 2 tema mevcut. Minimalist ve Shock . Ayarlar kısmından onizleme ile hangisini sececeğinize karar verebilirsiniz. Ben bu konuda Shockun gorunuş bakımından daha iyi olduğunu duşundum ve onu kullandım.
Initial opacity %: Kutunun opacity ayarını yapabilirsiniz. Ben %80 ayarının daha verimli olduğunu duşundum.
Renk Ayarları: 4 secenek uzerinden slogan, başlık, arkaplan renklerini ayarlayabilirsiniz. Tasarımınıza uygun olarak bir dokunuş yapacağınız alan.

Eğer eklentiyi kurmadan onceki tum yazılarınıza bu ozelliği dahil etmek istiyorsanız Insert in already existing posts? butonuna basın. How many boxes per single post? seceneğinden bir yazıda en fazla kac tane kutu olması gerektiğini belirleyin. Kac kelimede bir kutunun cıkmasını istediğinizi belirleyin. Bu konuda eğer cok uzun yazılarınız yoksa 150-200 kelime, icerikleriniz cok uzun ise 250-300 arasını tavsiye ederim. Engine Settings ayarlarından linkin nofollow olup olmamasını, rel tagının hangisi olacağına karar verebilirsiniz.

DİKKAT DİKKAT!
Eklenti ayarları yapıldıktan sonra otomatik olarak yazılarınıza, yeni ekleyeceğiniz yazılara ekleme yapılmaktadır. Eğer otomatik değil de manuel işlem yapmak istiyorsanız, yazı ekleme alanında sağ kısımda bulunan Related Posts by IntellyWP seceneğine tik atın. Metin editorunuze eklenen ve en sağda bulunan 2 oktan oluşmuş butona basarak Custom Related Posts diyin ve eklemek istediğiniz konu başlığını secin.
Kaynak: https://www.dogushan.com/wordpress-y...related-posts/