Gereksinimler
7-Zip
Android paketini acmak icin kullanacağız, bu adres uzerinden sisteminize uygun olan surumu indirebilirsiniz.

Windows Subsyem for Linux
Yamalama scriptini indirip calıştırmak icin kullanacağız, PowerShell'i yonetici olarak calıştırıp wsl --install komutunu girmeniz yeterli, bu surec icinde bilgisayarınız yeniden başlayabilir. Kurulumu teyit etmek icin wsl --list komutunu kullanabilirsiniz.

Windows Subsystem for Android Paketi
Android sisteminin kaynakları bu pakette mevcut, bu adrese girip soldaki menuden ProductId seceneğini secin, arama kısmına 9P3395VX91NR yazın ve sağdaki menuden Fast seceneğini secip sağdaki butona tıklayın. Buradan msixbundle uzantılı en buyuk boyutlu dosyayı alacağız, bu rehberi hazırladığım tarihte dosyanın boyutu 1.33 GB ancak zamanla farklılık gosterebilir.

GApps (Google Uygulamaları)
Play Store ve diğer Google uygulamaların kurulumu icin kullanacağız, Open GApps websitesine girin. Platform olarak x86_64, Android surumu olarak 11.0 ve varyasyon olarak da pico seceneklerini sececeğiz.


Klasor Yapısının Hazırlanması
İlk olarak C: dizini uzerinde bir klasor acacağız, ben klasorun adını Android koyuyorum, istediğiniz adı koyabilirsiniz ancak rehber sırasında buna dikkat etmeniz gerek. Daha sonra indirdiğimiz Windows Subsystem for Android paketine sağ tıklayıp Show more options seceneğiyle klasik menuye gecip 7-Zip > Open archive seceneğiyle paketi acalım. Buradan sağ ustteki Size sutununa tıklayıp iceriği boyuta gore sıralayalım.

Buradan boyutu en buyuk olan iki msix uzantılı paket arasında cihazınız sıradan bir laptop/bilgisayar ise x64 paketini, değilse ARM64 paketini acalım. Paketin iceriğini oluşturduğumuz klasore atalım. Daha sonra AppxBlockMap.xml, AppxSignature.p7x ve [Content_Types].xml dosyalarını ve AppxMetadata klasorunu secip silelim.

Şimdi Linux ortamına gecmemiz gerekecek, konsola wsl yazalım. Linux uzerinden az once oluşturduğumuz klasore girip dosyaları yamalamamızı sağlayacak olan scripti indireceğiz, bunun icin sırasıyla şu komutları girelim:
Bash:Panoya kopyala
cd /mnt/c/Android git clone https://github.com/kensuke/WSAGAScript


Şimdi yamalamayı yapacağız, bunun icin C:/Android dizininden product, system, system_ext ve vendor dosyalarını C:/Android/WSAGAScript/#IMAGES dizinine taşıyalım. Ayrıca indirmiş olduğumuz GApps paketini de C:/Android/WSAGAScript/#GAPPS dizinine taşıyalım.

Surprizbozan: ARM sistemler icin gerekli adım ARM mimarili bir sistem kullanıyorsanız VARIABLES.sh dosyası uzerinde bir duzenleme yapmanız gerek, dosyayı acıp 7. satırdaki Architecture="x64" kısmını Architecture="arm64" olacak şekilde duzenl.




Scriptleri calıştırabilmemiz icin gerekli izinleri ayarlamamız gerekecek, bunun icin sırasıyla şu komutları girelim:
Bash:Panoya kopyala
cd /mnt/c/Android/WSAGAScript chmod +x *.sh


Her şey hazır olduğuna gore artık yamalamayı yapabiliriz. Bunun icin Linux ortamında sırasıyla şu komutları gireceğiz:
Bash:Panoya kopyala
./extract_gapps_pico.sh sudo ./extend_and_mount_images.sh sudo ./apply.sh sudo ./unmount_images.sh


Dosyalarımız yamalandı, şimdi yamalanmış dosyalarımızı C:/Android/WSAGAScript/#IMAGES dizininden tekrardan C:/Android klasorune taşıyalım. Paketimiz hazır, şimdi Windows ayarlarından Geliştirici Modunu seceneğini aktif etmemiz gerekecek. Bunu da yaptıysak artık paketimizi tanımlayabiliriz, bunun icin şu komutu giriyoruz:
Kod:Panoya kopyala
Add-AppxPackage -Register "C:AndroidAppxManifest.xml"


Kurulumu başarılı olarak tamamladık, aramaya Android yazıp Windows Subsystem for Android Settings uygulamasına girip en ustte bulunan Files başlığının altından sağ tarafındaki butona tıklayalım, boylece Android sistemimizi başlatacağız. Files uygulaması acıldıktan sonra kapatabiliriz, artık Play Store ve diğer Google uygulamaları kurulmuş olmalı, ancak butun bu uygulamaları kullanmak istemeyebilirsiniz, bu uygulamaları kaldırmak icin alttaki adımları takip edebilirsiniz.


Surprizbozan: İstenmeyen Uygulamaların Silinimi Bunun icin Android Debug Bridge (adb) aracı gerekecek. Bu aracı Android Developers uzerinden indirebilirsiniz, indirdiğinizde icinden cıkan platform-tools klasorunu guvenli bir yere koyun, ben bu rehberde %USERPROFILE%/bin/platform-tools dizini altında barındıracağım. Daha sonra aramaya env yazıp Edit the system environment variables seceneğine tıklayın. Sağ alttan Environment Variables butonuna tıklayıp Kullanıcı değişkenleri altından Path değişkenine cift tıklayın. Sağ ustten yeni bir değişken oluşturup platform-tools klasorunu koyduğunuz dizini koyun. Artık konsola adb yazdığınızda karşınıza bir yardım menusu gelmeli.



Surprizbozan: İstenmeyen Uygulamaların Silinimi Oncelikle Android sistemimiz icin geliştirici modunu acmamız gerek, bunun Windows Subsystem for Android Settings uygulamasında soldaki menuden Developer sekmesine gelip Developer mode seceneğini aktif edelim. Daha sonra Android sistemimizi calıştırmamız gerek, bunun icin herhangi bir Android uygulamasını calıştırabilirsiniz. Developer mode başlığı altında bir IP:PORT şeklinde bir adres cıkması gerek, bu IP'yi Android sistemimize bağlanmak icin kullanacağız.

Konsola sırasıyla şu komutları girelim:
Kod:Panoya kopyala
adb connect IP:PORT adb shell


Artık uygulamaları silebiliriz, sileceğimiz uygulamaların ID'lerini almak icin aramaya ismini yazıp dizinini acın ve uygulamaya sağ tıklayıp Ozellikler seceneğine tıklayalım. Buradan hedefin sonundaki com.org.app şeklindeki kısmı kopaylayalım. Tekrardan konsola gelip şu komutu gireceğiz:
Kod:Panoya kopyala
pm uninstall --user 0


Boylece temiz bir şekilde Windows Subsystem for Android kurulumumuzu yapmış olduk.