Adından da anlaşılacağı uzere, bu hosting turunde bir sunucuyu birden fazla muşteri paylaşır. Aynı surucu uzerinde irili ufaklı yuzlerce, hatta binlerce web sitesi barındırılabilir. Site sahibi olarak sizin sunucu uzerinde hicbir kontrolunuz yoktur. Genellikle kısıtlı miktarda depolama alanınız ve sistem kaynaklarına kısıtlı erişiminiz olur.

Paylaşımlı hosting ’in avantajları​Sunucunun maliyeti cok sayıda muşteriye yayıldığı icin paylaşımlı hosting planları ucuzdur. Sunucu yonetimini hosting firmanız ustleneceği icin işin teknik kısmıyla hic uğraşmanız gerekmez. Hosting paketinizi satın aldığınız anda hesabınız acılır, sitenizi dakikalar icinde calışır hale getirebilirsiniz.

İlk satın aldığınız paket ihtiyacınızı karşılamaz hale gelirse, coğu hosting firmasında herhangi bir veri kaybı olmadan daha yuksek kapasiteli hosting planlarına geciş yapabilirsiniz.

Paylaşımlı hosting ’in dezavantajları​Sunucuyu cok sayıda siteyle paylaşmanız, bu hosting turunun en buyuk dezavantajı. Sunucudaki depolama alanı, işlemci hızı ve bellek gibi kaynaklar sınırlıdır. Nasıl ki kendi bilgisayarınızda cok fazla program actığınızda bilgisayar yavaşlıyorsa, sunuculara da cok fazla yuk bindiğinde performans kaybı yaşanır. Sunucudaki siteler kaynakları ortak olarak kullandığı icin, yuksek trafik veya hatalı kod yuzunden sunucuyu yoran bir site, sizin sitenizin de yavaşlamasına yol acabilir.

Kimin icin uygun?​Paylaşımlı hosting planları, henuz cok fazla trafik almayan ve cok fazla dosya barındırmayan coğu site icin uygun. Kişisel siteler, bloglar, statik icerikli kurumsal siteler, yeni kuracağınız coğu site icin paylaşımlı bir hosting paketi gayet yeterli.