Renault Formula 1'in yoneticisi Marcin Budkowski, Nico Hulkenberg'in gecen yılki başarılarından memnun olmadığını ve yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo'yu kendisini kanıtlaması icin bir fırsat olarak gorduğunu soyledi. Hulkenberg, Formula 1'de podyuma cıkmadan en cok yarışa katılan pilot olma rekorunu elinde tutmasına karşın, 2017'de Renault fabrika takımına kasılmasının ardından hem Jolyon Palmer hem de Carlos Sainz'ı yenmeyi başardı. Alman pilot yeni sezonda Red Bull'dan takıma katılan ve en iyi suruculer arasında kabul goren Daniel Ricciardo'nun takım arkadaşı olacak ve ilk kez Renault'da yarış kazanmış bir surucuyle yarışacak. Budkowski, "Nico'nun başardıklarından memnun olduğunu sanmıyorum. Carlos gecen yıl onu gercekten iyi şekilde zorladı ve her iki surucunun etkileşiminden oldukca memnunduk." "Şimdi yeni bir takım arkadaşı var. Daniel cok hızlı bir surucu olarak biliniyor. Cok hızlı ve aynı zamanda cok iyi ataklar yapıyor. Yarış kazanabileceğini kanıtladı. Nico bundan oturu Daniel'i kendini kanıtlaması icin bir fırsat olarak goruyor." "Daniel seviyesindeki bir surucunun takıma gelmesinden mutsuz olmadı, aksine bundan cok memnun oldu. Bunu neler yapabileceğini gostermek icin harika bir fırsat olarak goruyor." dedi. Hulkenberg, 2018'in sonunda şampiyonayı yedinci sırada bitirirken, gectiğimiz haftalarda bir video klip yayınlayarak Ricciardo'nun takıma gelişine nasıl tepki verdiğini anlatmıştı. 2019'da Ricciardo ile yarışacağının acıklanmasının ardından ne hissettiği sorusuna Alman pilot, "Yıkıldım, yerlerdeydim... Ağlıyordum. Beni gercekten cok kotu etkiledi!" diyerek şaka yaptı ve gulerek şoyle devam etti: "Bunu herhangi bir sorun olarak gormuyorum. Resmi acıklamadan bir gun once Daniel'in geleceği konusunda bilgilendirildim. Bu iyi bir haber." Hulkenberg ve Ricciardo arasındaki takım ici rekabet, muhtemelen 2019 sezonunun en eğlenceli savaşlarından birisi haline gelecek. Budkowski, "Aynı takımda birbirlerine karşı asla yarışmamış iki surucuyle, ilginc bir etkileşime sahip olacağız. Her ikisi de ust duzey suruculer." "Şahsen bu konuda bir sorun olmasını beklemiyorum. Aksine iyi olmalı." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Renault: Hulkenberg, Ricciardo'yu "Kendisini Kanıtlama Fırsatı" Olarak Goruyor