Eski Formula 1 surucusu Felipe Massa, Ferrari’deki baskının ve kazanma “zorunluluğunun” eski takımı icin bir problem olduğuna inanıyor. Ferrari’de sekiz sezon yarışan ve 11 yarış kazanan Massa, son iki sezonda Mercedes ile başa cıkabilecek araclar urettiği icin Ferrari’nin “harika bir iş” yaptığını soyledi. Şu sıralar Formula E’de Venturi adına pilotluk yapan surucu Motorsport.com’a yaptığı acıklamada, Jean Todt’un 2007 sezonundan sonra takımdan ayrılmasıyla Ferrari’de gelişen kultur nedeniyle işlerin “zorlaştığını” soyledi. Mattia Binotto, 2019 sezonu icin Ferrari takım patronu olarak Maurizio Arrivabene'nin yerini aldı ve bu, Todt'un gorevinden ayrılmasından bu yana 11 yıl icindeki dorduncu takım patronu değişikliği oldu. Ferrari’ye 2006’da katılan Massa, “Ferrari icerisinde, baskı anlamında cok fazlaca zor şeyler oluyor.” “Bunu fazlaca hissediyorlar. Takımın ici hep boyleydi. Jean Todt doneminde bu, daha az hissediliyordu cunku alınan iyi sonuclar fazlaydı.” “Jean, takımın her bolumunu iyi yonetebilen harika bir liderdi.” “Ferrari şu anda kazanma zorunluluğu yuzunden baskı hissediyor, sorun da bu.” dedi. Massa, Binotto’ya destek cıktı ve baskıyı Arrivabene’den daha iyi yonetebileceğini soyledi. Binotto son yıllarda motor şefi ve daha sonra genel teknik patron rolunu ustlendi ancak bu, ilk takım yonetimi tecrubesi olacak. Massa bu konuda, “Binotto sakin bir adam. Daha sakin bir şekilde calışma kapasitesine sahip ve Ferrari'de sahip olduğunuz bu baskıyı Arrivabene'den daha iyi yonetebilecek biri.” “Ama bu onun icin yeni bir donem. Daha once hic takım patronu olmadı.” “Onun nasıl calışacağını goreceğiz, cunku bu onemli bir değişiklik. Patron oldu ancak teknik tarafta da yer alacak. Doğrusunu soylemek gerekirse bu iyi olabilir.” “Ona en iyi dileklerimi gonderiyorum, cunku onu Ferrari’ye katıldığımdan beri tanıyorum.” şeklinde konuştu. “Takım rekabetci bir teknik yapıya ve cok iyi suruculere sahip.” “Bana gore Ferrari’nin Leclerc hamlesi cok iyi. Bu cocuk gelecekte super bir şampiyon olabilir. Ve umarım bu yakın bir gelecekte olur.” dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Massa: Ferrari’nin Kazanma “Zorunluluğu” Onlar İcin Bir Problem