Mercedes'in takım patronu Toto Wolff, takım icerisinde 1 veya 2 numaralı pilot secmenin hem faydalı hem de zararlı bir durum olabileceğini duşunuyor. Mercedes, 2014-16 yılları arasında Nico Rosberg ve Lewis Hamilton ikilisiyle mucadele ederken, her iki pilot da ikinci pilot olmak istemedi. Sonuc olarak ikilinin arası cok gergindi ve 2016 yılında ceşitli temaslar yaşadılar. Abu Dhabi'de ikili arasındaki gerginlik tavan yaptı ve Hamilton'ın takımdan gonderilebileceği bile iddia edildi. Ama Rosberg şampiyon olunca emeklilik kararı aldı ve Hamilton 2017-2018'de arka arkaya iki şampiyonluk aldı. Bu surecte Hamilton'ın takım arkadaşı Valtteri Bottas'tı ve Hamilton'la cok iyi bir ilişkiye sahip oldu. Bottas, gecen yıl Almanya Grand Prix'si ile birlikte Hamilton'a yardım etmeye başladı ve ikinci pilotluk gorevini ustlendi. Formule1.nl'ye konuşan Toto Wolff, geride kalan surecte her iki orneği de yaşamalarının ardından hangisinin en iyisi olduğu hakkında konuştu. Her iki pilota eşit davranmanın mı yoksa takım icerisinde 1 ve 2 numara belirlemenin mi daha iyi olduğu sorusuna Wolff, "Bu konuda hemfikir olmak zor, en iyi olanı hangisi bilmiyorum." "Ferrari, McLaren, Red Bull ve bizim baskın olduğumuz yıllara bakın, her zaman bir surucu resmi olmayan şekilde bir numaraydı. En azından oyle gorunuyordu." "Diğer tarafta Rosberg ve Hamilton gibi birbirlerini cok fazla zorlayan iki surucuye sahip olmak bizim icin bir avantaj olabilir. Cunku bir takım olarak daha hızlı gelişirsiniz ve daha daha iyisini yaparsınız." "Kulağa cok iyi gelebilir, ama daha sonra suruculerin arasındaki ilişki bozulmaya başlar ve eğer buna muhendisler de eklenirse, takımı da etkileyebilir. Bundan oturu takım atmosferi olumsuz etkilenir." "İşte bu yuzden hangisinin en iyisi olduğunu bilmiyorum. Ama en ideali birbirini tamamlayan, pist ustunde birbiriyle savaşan fakat bu savaşı sadece pist icerisinde bırakan iki surucuye sahip olmak." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler