Carlos Sainz, 2019 McLaren MCL34'un son halini gorduğunu ve onunla ilk kez piste cıkmak icin sabırsızlandığını soyledi. Woking merkezli ekip, zorlu gecen yılların ardından bu yıl işleri tersine cevirmek icin kış boyunca cok calıştı ve gecen hafta MCL34'u ilk kez calıştırdı. Yeni sezonda takımın tecrubeli pilotu Carlos Sainz Jr olurken, yanında F2 ikincisi ve caylak pilot Lando Norris olacak. Takım yeni aracını 14 Şubat'ta tanıtacağını acıklarken, Sainz yeni aracın goruntusune bayıldığını soyledi. Sainz, "Gorduğum kadarıyla muhendisler cok buyuk bir caba ortaya koymuş. Hem boyasının hem aerodinamisinin resimlerini gordum." "Artık bu guzel aracı pistte surmek ve davranışlarının nasıl olduğunu gormek gerekiyor. Şahsen beğendim, gorduğum kadarıyla cok fazla detay var. Ama onemli olan test sonucları. Aracı pistte surerken sevmem daha onemli." "Kariyerimin bu yeni bolumu oncesinde cok heyecanlıyım. Takıma guveniyorum ve McLaren'ın en iyi yer olduğunu duşunuyorum. Aracla ilgili iyi hislerim var. Bence iyi bir yıl olabilir. Testlerden sonra neler olacağını goreceğiz." "Aracta buyuk bir buluş veya cozum olup olmadığını bilmiyorum ama cok farklı. Umarım hızlı olur ve onunla yarışmayı severim." Kişisel sponsorlarından Shiseido'nun etkinliğinde konuşan Sainz, takımın hedefleri konusunda temkinli davranıyor. "2018 McLaren icin onemli bir yansıma yılıydı. Yani bu iki sezonda gittikleri yonu gorduler ve yanlış olan şeyleri anladılar. Bunun uzerine de derinlemesine bir yapılanmaya girdiler. Oldukları yere geri donmek ve tekrar yarışlar ve şampiyonluklar kazanmak icin cok iyi insanlarla anlaştılar." "Bu yeni yapılanmanın bir parcası olmaya calışacağım. Temelde burada orta vadeli bir yatırımdan bahsediyoruz. Bunun meyvelerini hemen almak iyi olur ama karmaşık olacak ve yavaş yavaş ilerlemek zorunda kalacağız." "İşin olumlu tarafı, 2018'de daha kotu zaman geciren takımlara yardımcı olacak yeni kurallar geliyor." Sainz, hedefinin uzun vadede F1'de kalmak olduğunu soyledi. "Onumde uzun bir kariyer olduğunu duşunuyorum ve umuyorum. 2014'ten bu yana cok değiştim, daha disiplinli bir insan oldum. Yarışlara kendime guvenerek gitmek icin bunu kullanıyorum. İyi sonuclar alacağıma gercekten cok inanıyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: 2019 McLaren Aracı Harika Gorunuyor