Jenson Button iyice şiddeti artan Ferrari ve takım emri tartışmasına ortak oldu. 'Bazen kacınılamaz olsa da Formula 1 veya herhangi bir sporda bu tur takım emirleri hic etik değil.' Hepimiz kazanmak isteriz, her takım kazanmak ister. Ama takımlar iki pilotuna da eşit şartları sağlar. Bu tur emirleri uygulamak icin daha cok erken, gelecekte sezon başından başlarlar artık.' 'Eğer bana 'takım arkadaşın daha hızlı' denseydi, ben daha fazla zorlar ve onun beni gecmesine izin vermemeye calışırdım.' Aynen takım arkadaşı gibi duşunen Lewis Hamilton 'Daha hızlı gider ve gecmesine izin vermezdim.' dedi. 'Eğer boyle bir durumda benim muhendisim konuşsaydı, 'Jenson senden daha hızlı, birinci ve ikinci sektorlerde zaman kazanmaya calış' derdi.' Bazılarına gore Alonso bu tur takım emirlerini uygulamayan Mclaren pilotlarına gore şampiyonluk yolunda daha avantajlı bir konuma geliyor. 'Tek diyebileceğim, şu an olabilecek en iyi konumdayız. En hızlı olmamamıza rağmen Jenson ve ben aynı yolda beraber calışıyoruz. Bu sayede bir beygir gucu yerine iki beygir gucu elde ediyoruz.' 2007'de Mclaren, Alonso ve Hamilton'a eşit davranmış ve biraz da olsa bu şampiyonluğun Raikkonen'e gitmesine neden olmuştu. Ama Hamilton bu teoriye katılmıyor. 'Hata yaptığım yarışlar oldu. İkimiz de hatalar yaptık. Eğer yakın bir mucadele yaşıyorsanız elinizden geleni yapmalı ve 'kendi' cabalarınız ile onde olmalısınız.' 'Ve o sezon eğer 1. ve 2. pilot olarak ayrılsaydık bile şampiyon olabileceğimizi zannetmiyorum.' 'Bence Mclaren yonetimi Formula 1'de bulunan en profesyonel yonetim. Buranın bir parcası olmaktan cok mutlu ve gururluyum.' TurkiyeF1 __________________