Bernie Ecclestone, Michael Schumacher'in pistlere donuşunun ardından podyuma cıkamamasının Mercedes'in hatası olduğu goruşunu savundu. Herşeye rağmen, 7 kez dunya şampiyonu olan Alman pilotu yarışlarda yeniden gormeketn dolayı mutlu olduğunu belirten Ecclestone, Sport Bild'e verdiği demecte, "Michael Red Bull'da olsaydı, kesinlikle onun icin bahse girerdim. Cunku kesinlikle kazanırdı" dedi. Schumacher ise Ecclestone'un bu ifadelerini, "Şoyle ifade edeyim, Red Bull'la, işler kesinlikle cok farklı olurdu" sozleriyle teyit etti. Ecclestone, sonuc olarak başarılı olmamasına rağmen 41 yaşındaki Alman pilotu "super" ve "mukemmel" sozleriyle tanımladı. Ecclestone, "Michael'dan dolayı devasa bir medya takipi yakaladık. Kendisine tekrar teşekkur ediyorum. Boyle bir adım atmasından dolayı kendisini tekrar takdir ediyorum" dedi. Takım arkadaşı Nico Rosberg'in gerisinde kaldığı ve yeterince iyi olmadığı eleştirilerine karşı Schumacher'i savunan Ecclestone, "İnsanlar bana Rosberg'in Michael'dan daha hızlı olduğunu soylediklerinde, onlara, 'Michael'ın değil Nico'nun kanıtlayacak şeyleri var' cevabını veriyorum" diye konuştu. TurkiyeF1.Com