Haas takım patronu Gunther Steiner, Ferrari'nin Sauber-Alfa Romeo Racing'le olan yakın ilişkisinin kendileri icin hicbir şeyi değiştirmeyeceğini soyledi. Sauber, tıpkı Ferrari gibi FIAT Grubu bunyesinde yer alan Alfa Romeo ile ortaklığını bir sonraki seviyeye taşımış ve yapılan anlaşma kapsamında takımın ismi Alfa Romeo Racing olmuştu. Yeni adıyla Alfa Romeo Racing'le Ferrari arasındaki ilişki giderek yakınlaşıyor ve gelecekte Haas'ın sahip olduğu muşteri ilişkisinden daha da oteye gecebilecek bir teknik ortaklık kurulabilecekleri iddia ediliyor. Boyle bir durumda Haas ve Ferrari arasındaki ilişkinin nasıl olacağı merak edilirken, Rich Energy Haas F1'in patronu Steiner, Maranello merkezli ekiple olan ilişkilerinin değişmesi icin ortada hicbir sebep goremediğini soyledi. Ferrari ile ilgili durumlarını yorumlayan Steiner, "Onlarla gercekten sağlam bir ilişkimiz var. Burada sadece teknik ortaklıktan bahsetmiyorum. İnsani ve finansal acıdan da bahsediyorum." "Gercekten cok sağlam bir ilişki. Onlar bize saygı duyuyorlar, biz de onlara saygı duyuyoruz. Cok iyi bir ortaklığa sahibiz." "Sauber ve Alfa Romeo ile yaptıkları şey beni bağlamaz. Buna buyuk bir saygı duyduğumu gayet iyi biliyorlar." "Ben buna karışamam. Verdikleri sozleri tutukları ve bize daha once verdikleri şeyleri aldığımız surece oldukca mutlu olacağım. Bunun dışında istediklerini yapabilirler." "Eleştiren ya da bu tur bir kişi değilim. Biz her zaman yaptığımız şeyleri yapmaya devam ettiğimiz surece, onların neler yaptığını gercekten onemsemiyorum. Bu yuzden mutluyum." dedi. Steiner, Haas ve Ferrari arasındaki ortaklığa dair şartların değişmediğini ve kurallar dahilinde izin verilen tum parcaları İtalyan ekipten alacaklarını soyledi. "Onlardan pek cok şey alıyoruz ve bundan oturu mutluyuz. Bizim icin olumsuz hicbir şey yok." "Daha once soylediğim gibi, yaptıkları şey uzerinde hicbir etkim yok ve sahip olmak da istemem cunku bu onları işi. Benim işim değil." "Ferrari'ye ne yapacaklarını soyleyebilecek bir pozisyonda olduğumu duşunmuyorum. Onlarla her zaman yaptığımız şeyi yaptığımız ve bunu devam ettirdiğimiz surece ki, onlar da bunu yapıyorlar, bundan oturu mutluyuz ya da mutlu oluruz." "Alfa ile yaptıkları şey konusunda hicbir etkim yok ve herhangi bir etkiye sahip olmak istemiyorum cunku onlardan aldığımız şeylerden mutluyuz. Hepsi iyi." "Alfa Romeo hakkında onlara soru dahi sormuyorum cunku benim işim bu değil." Gunluk Gazeteler