Andrea Dovizioso, Ducati'nin Sepang MotoGP testinin son gununde ilk dort sırada yer almasının İtalyan markanın mevcut gucunu veya baskınlığını gostermediğini soyledi. Dovizioso, Sepang'daki ucuncu ve son test gununu dorduncu sırada tamamlarken, Danilo Petrucci'nin 0.299 saniye gerisindeydi ve ilk dortte iki fabrika Ducati surucusu ve iki Pramac Ducati surucusu yer aldı. Ducati daha once Katar'daki son sezon oncesi testi icin yeni bir aerodinamik kanatcık kaplaması deneyeceğini soylese de, hem Dovizioso hem de Petrucci cuma gunu yeni kaplama ile suruş yaptı. Dovizioso, "Yeni kanatcık kaplamasıyla ilgili hislerim iyi. Bundan memnunum. Pist cok hızlıydı ve bugun iyi dereceler attık. Pek cok surucu ozel dereceler yaptı, bunu gormek guzeldi." "Her yıl burada test yapıyoruz ve bu yuzden bu pisti ve dereceleri biliyoruz. 1:58'i kendi acımdan ilk kez gordum ve ilk dortte Ducati suruculerini gorduğum icin mutluyum. Bu iyi bir şey, sahip olduğumuz temeli doğruluyor." "Ama bu, yarış icin gercekten cok hızlı olduğumuz anlamına gelmez. Cunku gerceği ya da nihai sonucu gostermiyor. Ama elbette mutluyum." dedi. Ducati'nin şu anda en buyuk rakibinin kimler olduğu sorusuna Dovizioso, "Bunu anlamak icin henuz cok erken. Marc ve Cal iyi durumda olmadığı icin Honda'yı anlamak mumkun gorunmuyor." "Yamaha'nın biraz daha iyi olduğunu soyleyebilirim. Her iki surucu de gecen yıla gore biraz daha iyi başladı. Bu yuzden başlangıcta biraz daha guclu olacaklarını duşunuyorum. Ayrıca Rins cok hızlı. Yine de bilirsiniz, henuz cok erken." Dovizioso, Petrucci'nin resmi olmayan yeni MotoGP Sepang pist rekorunu kırmasının, pistin gelişiminden oturu surpriz olmadığını duşunuyor. "Elbette bugun yaptığımız dereceler hepimizi şaşırttı. Ama uc gun boyunca yağmur yağmadı ve bu yuzden pist gunden gune gelişti. Yani Danilo'nun zamanına şaşırmadım cunku gecmişte iyi bir hızı vardı." "Bu testte yarış perspektifinde nerede gelişebileceğini anlamaya calıştı. Şu anda onun icin en onemli şey bu. Bugune kadar gostermiş olduğundan daha fazla potansiyeli var." Petrucci potansiyelden emin değil Petrucci de Sepang testinde Jorge Lorenzo'nun gecen yılki tur rekorunu kırmasının bir anlam ifade etmediğini soyledi. "İlk beşe girdik ve bu iyi bir şey. Ama bunun podyum icin yeterli olup olmadığını bilmiyorum. Valentino'nun gecen yılki Sepang'daki yarış hızına bakarsak, kesinlikle inanılmazdı." "Eğer şartlar cok sıcaksa Rins gercekten cok hızlı. Zaten Marquez hakkında konuşmamıza bile gerek yok. Bu yuzen ilk beş icin mucadele etmek gercekten zor ve tur dereceleri cok fazla anlam ifade etmiyor." "Elbette cok iyi bir tur attım fakat şartlar iyiydi. Neyse ki yarış kasım ayında yapılacak cunku yapmamız gereken işler var. Şu anda sıcak koşullar en zayıf noktamız gibi gorunuyor." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Dovizioso: Ducati'nin Son Gun Performansı "Temsili Değil"