Sebastian Vettel, uzun bir aradan sonra yarınki Avrupa Yarışı icin pol pozisyonunu kazanmaktan dolayı oldukca keyifli olduğunu soyledi. Red Bull surucusu, son 4 yarışta surekli takım arkadaşı Mark Webber'in gerisinde kaldı ancak Valencia'da pol pozisyonunu kazanarak bu sıralama ustunluğune son verdi. Vettel, bu sezon 3. kez, kariyerinde ise 9. kez bir yarışa pol pozisyonundan başlayacak. Vettel "Bu iyi. Son bir kac yarışta cumartesi gunleri istediğimiz gibi olmamıştı, bu yuzden iyi. Bu pitler, Valencia ve Kanada, bizim en guclu olacağımız pistler değildi bu yuzden aracı ilk sıraya oturtmak guzel ve performansımız iyi gorunuyor." "Son bolumu oldukca sıkı olan bir sıralama oldu. İlk turumda ilk sektorde cok zaman kaybettim ve ikinci turumda her şeyi duzgun yapmam gerektiğini biliyordum ve bunu başardım." "Bugun icin mutluyum. Cok zorlu bir hafta sonı geciriyoruz. Ozellikle de F-kanalı tekrar kullanmaya başladığımız icin ve diğer yeni şeylerden dolayı bazı mekanikerler sadece 1 saat uyuyabildi." dedi. Vettel, ilk defa bir yarışta kullanacakları F-kanal sisteminin farkını hissedebildiğini soyledi. Vettel "Cok buyuk bir şey değil ancak yine de farkı hissedebiliyorum. Mclaren'in bu sistemle ne kadar kazandığını gorebiliyorsunuz. Biz her turda ve suruşte oğreniyoruz." "Dun cok mutlu değildik ancak gece de bir adım daha atmayı başardık. İnce ayarın nasıl olacağını gormek icin monitorlerin karşısındaydık. Aynı zamanda onun sayesinde yarınki yarış icin iyi konumdayız." dedi. TRF1 __________________