Romain Grosjean, 2018'da yaşadığı zorlukların ardından 2019 yılında temiz bir sezon gecirmeye ihtiyac duyduğunu soyledi. Haas gecen yılın başında oldukca rekabetci bir araca sahipti ve Grosjean, Avustralya Grand Prix'sinde iyi bir performans sergiledi. Fakat takım pit stop hatası yaptı ve hem kendisi hem de takım arkadaşı Kevin Magnussen onemli puanlar kaybetti. O yarıştan sonra Grosjean icin işler buyuk oranda ters gitti ve pek cok olay ya da kazaya karıştı. Ancak Almanya Grand Prix'si sonrasında toparlandı ve takımı kendisiyle devam etme konusunda ikna etti. Haas'ın 2019 aracının lansmanında konuşan Grosjean, "Neler olacağını asla bilemezsiniz ama sezonun ikinci yarısında yakaladığım ivmeyi 2019'da korumak istiyorum. Cok zorlu bir donemden gectim ve aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum. Hayatta bazen işler daha karmaşıktır ve sonrasında olması gereken yere doner." "Şimdi o zorlu donemden tekrar gecmemek icin elimden gelen her şeyi yapıyorum. Neler olacağını hep birlikte goreceğiz. Umarım iyi ve temiz bir sezon olur. Muhtemelen 2018'deki zor yılın ardından ihtiyacım olan şey bu." "Biraz değiştim, gecen yıl adapte olduğum bazı yeni parcalar oldu. Ama buyuk bir değişikliğe ihtiyac duymadım. Yarış hafta sonunda doğru yerde olduğumdan emin olmak icin ihtiyac duyduğum şeyler kucuk detaylardı." dedi. Yeni sezondaki hedeflerinden bahsede Grosjean, "Her zaman daha iyisini yapmak istersiniz ve gecen yıl, onceki iki yıla gore onemli bir adım atmayı başardık. Dordunculuğun uzağında değildik. Şimdi daha iyi olmak istediğimizi duşunursek, hedefimizin dordunculuk olduğunu soyleyebilirim. Son birkac yılda arac başlangıctan itibaren iyiydi ve takım ilk gunden itibaren surekli olarak gelişti." "Yaptığımız işten ve takımın kaydettiği ilerlemeden gurur duyuyorum. Harika bir yolculuktu ve henuz bitmiş değil." "Gecen yılın başında cok iyi bir aracımız vardı ve butun sezon boyunca aynı performans seviyesini devam ettirdik. Şimdi aracı tekrar surmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." "Gecen yıl hedefimizi beşincilik olarak belirlemiştik. Mumkunse eğer dordunculuğu istiyoruz. Aracın ne kadar iyi olduğunu Barcelona'da goreceğiz." Grosjean, ilk ucun mumkun olup olmadığı sorusuna ise, "Gercekci olmak gerekirse, ilk uc takımın kaynaklarından oturu ilk ucte yer alacağımızı duşunmuyorum. Orta grup daha yakın olabilir ve mucadele daha heyecan verici olabilir. Ama bence biz dordunculuk icin mucadele edeceğiz." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler