Daniil Kvyat, geride kalan yıl icin Ferrari'ye teşekkur ederken, 2019'da elinden geleni yapacağını soyledi ve geri donuşuyle hicbir şeyin imkansız olmadığını gosterdiğini dile getirdi. Daniil Kvyat, 2014'te F1 kariyerine başlarken, 2015'te Red Bull'a gecti, 2016'da Red Bull'dan Toro Rosso'ya gonderildi ve 2017'de ise Red Bull programından tamamen cıkartıldı. Fakat Rus surucu Ferrari'nin simulator pilotu olarak gorev aldığı 2018 yılının ardından 2019'da Toro Rosso'ya geri donuyor. "Tam olarak nerede olacağımızı bilmiyorum. Herkes gibi en iyi paketi bir araya getirmek icin cabalıyoruz. Kendim icin yapabileceğim en iyi şey, kendim ve performansım uzerinde mumkun olduğunca cok calışmak." "Takımdaki cocuklara guveniyorum. Onlar ne yaptıklarını biliyor. Muhendis ekibimle birlikte, takımın verdiği paketten maksimumu almak icin elimizden gelen her şeyi yapacağız." "Bence iyi gorunuyoruz ve herkesin motive olduğunu ve odaklandığını hissedebiliyorum. Bunu gorebiliyorum ve bu bana gelecek icin guven veriyor." "Tekrar burada olmak harika bir duygu ve bu asla umudunuzu kaybetmemeniz gerektiğini gosteriyor. Gecen yıl Ferrari ile calışmaktan buyuk zevk aldım. Formula 1 icin formda kalmama ve ozellikle teknik anlamda sporla bağlantımın devam etmesine yardımcı oldu." "Son kez bir yarışa 2017'de katıldım. Ama 2018'de simulator uzerinde bolca vakit gecirdim ve karting sayesinde formda kalmaya devam ettim." "Değişip değişmediğim hakkında konuşmak benim icin doğru değil. Bunun hakkında cok fazla şey soyleniyor. Olgunlaşıp olgunlaşmadığımı veya bunun gibi bir şey olup olmadığını bilmiyorum. Ama cevabı pist ustunde vermek istiyorum. Araca binmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Dort gunluk test boyunca cok fazla iş yapacağız. Herkes icin cok onemli bir test olacak." "Ferrari'nin bana sunduğu fırsatlardan gercekten cok keyif aldım ve benim harika bir deneyimdi. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya calıştım. Bana karşı hep nazik davrandılar ve onlar icin calışmaktan buyuk keyif aldım. Ben de her zaman cok calışarak onlara karşılık verdim ve asla fazladan bir gun calışmam gerekirse 'hayır' demedim. Doğrusu sadece simulatorde suruş yapsanız bile, bugunku simulatorler cok karmaşık ve bu yuzden bolca antrenman yapabilirsiniz. Bu beni formda tuttu ve F1 aracının nasıl hissettirdiğini unutmama izin vermedi." "Gecen yılın sonunda Abu Dhabi testine katıldım ve beş tur sonra her şey normale dondu. Genel anlamda Formula 1'deki ilk denemelerimi hatırlatan hoş bir duyguydu. Pistte olmak mutluluk vericiydi. 155 tur attım ve hepsi sorunsuzdu. Anın tadını cıkardım ve piste her cıkışımda boyle olacağını duşunuyorum. Bu yuzden iyi anlarla dolu bir sezon gecirmeyi hayal ediyorum." "Araca geri donduğumde işler cok farklı değildi cunku sadece bir yıl gecmişti ve aracın gelişmesi normaldi. Ama temelde işler aynıydı. Bu yuzden buyuk sorunlar olmadan araca alıştım." "Takıma donduğumde tanıdık yuzler, tanımadığım yuzlerden daha fazlaydı. En onemli değişiklik motor partnerinin Honda olmasıydı. Ama muhendislik tarafında işler bıraktığımla neredeyse aynıydı." Gunluk Gazeteler