Williams'ın genc pilotu George Russell, Mercedes'le calıştığı donemde hem takımdan hem de Lewis Hamilton'dan cok şey oğrendiğini soylerken, Robert Kubica'nın eskisi kadar hızlı olduğunu soyledi. George Russell, GP3'un ardından Formula 2'de de dunya şampiyonluğuna ulaşırken, 2017'den bu yana Mercedes AMG F1'in Genc Surucu Programı'nda yer alıyor. Force India'nın yanı sıra, Mercedes ve Williams F1 araclarını test eden genc surucu, cok sayıda F1 pilotuyla tanıştı ve nispeten iyi bir bilgi birikimiyle F1'e giriyor. Tecrubeli Robert Kubica'nın takım arkadaşı olacak Russell, vatandaşı ve Mercedes pilotu Lewis Hamilton'dan cok şey oğrendiğini soyledi. "Doğruyu soylemek gerekirse Mercedes ve Lewis'ten aldığım yardım, daha cok dinlemek ve oğrenmek oldu. O ortamdayken kulaklarımı, ağzımdan daha fazla kullanmaya calıştım ve oğrendiğim şey sayısı oldukca fazlaydı. Sadece nasıl yaptığını seyrettim." "Onceki birkac yılda cok şanslıydım cunku Lewis'in calışmalarını gordum. Muhendislerle goruşmelerinde ben de yer aldım. Telemetrelerini gordum. O sihri nasıl ortaya koyduğunu gordum! Umarım yakında onunla pist ustunde savaşırız." "Formula 1'de sadece doğal yeteneğinize veya hızınıza guvenemezsiniz. Lewis buna guvenmediğini kanıtlıyor. O her yonuyle calışmaya odaklanıyor ve etrafında bir takım kurmaya calışıyor." "Bu yuzden hem o hem de Mercedes cok guclu. Bu yuzden tum yarışları ve şampiyonlukları onlar kazanıyor." Ote yandan Robert Kubica, 2010'dan sonra Formula 1'e geri donuyor ve takımın sahip olduğu verileri goren Russell, takım arkadaşının eskisi kadar guclu olduğunu soyluyor." "Kariyerimde şimdi yeni bir bolum başlıyor. Yeni bir mucadeleye hazırım. Robert'ın eskisi kadar hızlı olduğuna ikna olduğumu soyleyebilirim. Kariyerine uzun bir ara veren bir surucu icin beş ya da altı gunluk test yaparak araca geri donmek ve iyi bir hıza sahip olmak zordur. Ancak sezon başlar başlamaz iyi sonuclar alacağına hic şuphem yok." Kubica ise gride geri donerek hayatının en buyuk başarılarından birisine imza attığını duşunuyor. "2018 sezonu takım icerisindeki hic kimse icin kolay değildi. Ama cok şey oğrendik ve şimdi bir araya gelerek, gridin onune doğru ilerlemek icin cok calışacağız." "Bana gelirsek, Formula 1 gridine donerek hayatımın en buyuk zaferlerinden birisini kazandım." Gunluk Gazeteler