Sezonun en gorkemli yarışına ev sahipliği yapan Monako Grand Prix'si oncesi hem İspanya hem de Monako yarışı hakkında Ferrari'nin internet sitesinde acıklama yapan Fernando Alonso kırmızı tribunleri gormenin cok guzel olduğundan bahsetti. Alonso: "Benim icin ilk kez İspanya'da bir Ferrari ile yarışmak cok heyecanlıydı. Tribunlerde kırmızı şapkalı, ceketli gormek harikaydı ve ilk defa Katalunya'da taraftarlarda daha once hic hissetmediğim tutkuyu hissettim. Bu yuzden ilk basamak olmasa da podyuma cıktığım icin cok mutluyum." "Teknik acıdan, F10 duşunduğumuz gibi bir performans verdi. Yaptığımız guncellemeler umduğumuz performans seviyesine ulaşmamızı sağladı ama diğer takımların da daha buyuk adımlar attığı doğruydu. Bu sezon icinde takımlar arasındaki guc dengesinin genellikle pist karakteristiğine gore değişeceğini duşunuyorum. Barselona'daki ise bize kesinlikle cok iyi uymuyordu." "Monako GP'si takvimdeki eşsiz yarışlardan biri. Tum pilotlar o pistte kazanmak istiyoruz ve takımlar, sponsorlar da dunyanın en unlu yarışında iyi şeyler yapabilmek istiyorlar. Medyanın da normalden daha fazla ilgisini cekiyor ki bu da hafta sonunun normalden daha zorlayıcı olacağı anlamına geliyor. Bu pistte teknik acıdan genelde surprizler olur. Gecmişte, daha once iyi olmayan otomobillerin burada rekabetci olabildiklerini gorduk bu yuzden tahmin yapmak zor." "Trafik hakkında cok fazla sorun işittim. Evet pistte 20 otomobil varken bu bir sorundu ve şimdi dort tane daha olacak. Ama denemeli ve durumun zorluğuna bakmalıyız. Hem biz pilotların geciş yaparken daha dikkatli olması ama az zaman kaybetmeye dikkat etmesi gerekiyor hem de yarış ille sıralamalarda muhendislerin doğru anda bizi piste gondermeleri gerekiyor." TFF1 __________________