Lando Norris, Lewis Hamilton'ı hic tanımadığını soylerken, vatandaşı yerine Fernando Alonso'nun tavsiyelerini dinleyeceğini soyledi. Lando Norris, Avrupa Formula 3'teki şampiyonluğu ve Formula 2'deki ikinciliğinin ardından yeni sezonda McLaren'la Formula 1'e adım atacak. Bazı kesimler Norris'i Formula 1'de beş şampiyonluk yaşayan ve takımın son şampiyonu olan Hamilton'a benzetiyorlar. Tarihin en genc İngiliz F1 pilotu olan Norris, bunun icin Lewis Hamilton'dan tavsiye alıp almayacağı sorusuna, "En genc İngiliz surucu olduğum icin kesinlikle gururluyum. Bu soylemek ya da gormek icin cok havalı ve harika bir başarı." "Fakat Lewis'i aramadım, onun numarasını bile bilmiyorum. Şahsen bu yola tanımadığım insanlardan tavsiye almak icin cıkmadım." "Bu sadece İngiliz pilotlar icin gecerli değil, bence İngiliz pilot olmanızın bir onemi yok. Yapabileceğimin en iyisini yapmak ve olabileceğim en iyi kişi olmak istiyorum. Herhangi birisinden oğrenebilirim. Bu Carlos, Fernando veya Stoffel olabilir. Herkesten bir şeyler oğrendim ve oğreniyorum. Hepsinde gelişmeme yardımcı olacak şeyler ve oğrenebileceğim şeyler var." "Oradaki basın toplantısında, Abu Dhabi'de onun elini sıktım. Ama hepsi bu. Yani Lewis'i şahsen sanmıyorum." "Bir pilot olarak her zaman ona baktım. Cok şaşırtıcı olduğu icin ona hayran kaldım. Tum zamanların en iyilerinden birisi. Bir surucu icin onun gibi calışan ve onun kadar iyi olan birisini gormek kesinlikle şaşırtıcı ve aynı zamanda harika." Norris bunun yerine Fernando Alonso'dan tavsiye alıyor. "Bunu esasen Fernando ile yapmam gerekiyor. O İngiliz olmayabilir, ama yine de bir surucu perspektifinden bakarsak orneğin yarış hafta sonlarında neler yapıyor, nasıl calışıyor, kendisini takıma ve muhendislere nasıl dahil ediyor gibi konularda bir şeyler oğrenebilirsiniz. "Fernando'yu kişisel anlamda cok daha iyi tanımak kesinlikle iyi bir şeydi ve oğrenmenin yanı sına ondan diğer pek cok şey almayı başardım." Norris, takımda yeni olan Sainz'ı yenmeyi hedeflemediğini dile getirdi. "Dunyada hangi surucu olursanız olun hep kazanmak istersiniz ve bu diğer suruculeri yenmek anlamına geliyor. Umarım McLaren'la uzun vadeli bir projemiz olacak ve en buyuk amacım gelişerek daha iyi bir surucu haline gelmek olacak. Gercekten 'bu cocuğu yenmek istiyorum, bu cocuğu yeneceğim' diyebileceğimi duşunmuyorum." "Aynı zamanda Carlos'tan oğrenmem gerekecek cunku o gercekten cok deneyimli. Sahip olduğu bir tecrube var ve benden daha fazlasını biliyor. Farklı şartlarda neler yapabileceğini daha iyi bilecek." "Yarışlar icin elimden geldiğinde hazırlanabilmek adına kış boyunca cok fazla zaman harcadım. Fakat piste cıkana kadar oğrenemeyeceğiniz bazı şeyler var." "Yani Carlos'tan oğreneceğim. Her ikimiz de de yarışlar ve şampiyonluklar kazanabilmek icin takımı geliştirmek zorundayız. Yapabileceğimiz en değerli şey, birbirimizi daha da geliştirebilmek ve aynı zamanda iyi sonuclar elde edebilmek adına aracı geliştirmek icin birlikte calışmak olacak. Bu yuzden kendi acımdan gelişmek istiyorum. En azından başladığımdan daha iyi olmak istiyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Norris, "tanımadığı" Hamilton'ın değil, Alonso'nun tavsiyelerini alacak