Sebastian Vettel, 2019 Formula 1 sezonda şampiyonluk hedeflediklerini ancak bunu başarabilmek icin takım olarak birlikte calışmaları gerektiğini ve aynı zamanda SF90'ın gucunu pist ustunde gostermeleri gerektiğini soyledi. Sebastian Vettel, gecen yılın ikinci yarısında oldukca zor zamanlar gecirdi ve sezonu Abu Dhabi Grand Prix'sindeki ikincilikle, şampiyona ikincisi olarak tamamladı. Sezona hazır hissedip hissetmediği sorusuna yanıt veren Vettel, "Kış benim icin oldukca iyi gecti. Bataryalarımı doldurdum. Evde olmayı seviyorum cunku kimse beni rahatsız etmiyor. Hepsinden onemlisi seyahat etmek zorunda kalmıyorum. Stressiz şekilde sakin zamanlar gecirmeyi sevdiğimi kabul etmeliyim. Son haftalarda işler giderek arttı. Aracın ilk parcalarını gormeye başladım, gunden gune parcalar birleşti ve arac ortaya cıktı. Aracı dun son ayarlamalar yapılıp, son parcaları takıldığını gorduk ki, bu gercekten heyecan vericiydi." ifadelerini kullandı. Vettel, 2015'te katıldığı Ferrari'de ilk kez Kimi Raikkonen dışında bir isimle yani Charles Leclerc'le takım arkadaşı olacak. "Takım arkadaşları arasındaki mucadele veya ortaklık her zaman icin net değildir. Ama biz birlik olmalı ve takım arkadaşları olarak birlikte calışmalıyız. Kimi ile her zaman cok iyi calıştık cunku aracın davranışları hakkında cok benzer duygularımız vardı." "Charles'ın hızı hakkında hicbir şuphem yok, sanırım biraz daha zamana ihtiyacı olacak. Suruş sitilini daha once belli belli bir mesafeden gorebildim. Aynı aracı surduğunuzde işler değişiyor." "Neler olacağını bekleyip goreceğiz. Fakat bana gore en onemli şey, takımın birlikte calışması olacak. Pistte olduğumuz zaman Charles'a ondan daha hızlı olmak istediğimi gostermeme gerek olmayacak. Aksine tam tersi olacak. Normal olan da budur." Takım yapısındaki değişikliklerin şampiyonluk icin yeterli olup olmadığı sorusuna, Vettel şoyle cevap verdi: "Şu anda buna verebileceğim en doğru cevap... Sanırım zamana bırakmak olacak. Zaman neler olduğunu gosterecek. Yeni bir arac tanıttığınız zaman hep cok mutlu ve heyecanlı olursunuz. Bu kesinlikle heyecan verici bir an. Cok umutluyuz ve piste olmak icin sabırsızlanıyorum. SF90'ın guzel bir arac olduğunu duşunuyorum ancak bunun iyi bir proje olduğunu tur zamanlarıyla gostermemiz gerekiyor." "Son iki yılda temeli atılan takımın oldukca iyi olduğuna eminim ve eğer aynı yonde gidebilirsek, bu bize şampiyonluk icin mucadele edebilmek adına en onemli unsur olan sezon boyunca rekabetci bir araca sahip olma fırsatını verecek. Son iki yılda hedeflerimize cok yaklaştık ve bence genel olarak işler doğru yonde gidiyor. Takım patronumuz Mattia'nın da soylediği gibi bu bir devrim değil, doğal bir evrim." Sebastian Vettel'in bu yıl şampiyon olamaması halinde takımdan gonderileceği iddia ediliyordu. Vettel, 2020'de Maranello'da kalacağını doğrulayıp doğrulamadığı sorusuna şoyle yanıt verdi: "Takımla olan sozleşmemin 2020'in sonunda biteceğini herkes biliyor. Burada cok mutluyum ve hedefim şampiyonluğa ulaşmak. Buna gecen yıl cok yaklaştık ve şu an cok yakınız. Ancak istediğimiz kadar değil. Yapacak cok fazla iş var. Ama ben bu yuzden buradayım. Yarışmayı seviyorum, bu aracı surmeyi seviyorum, aracı surmek benim icin buyuk bir tutku. Cocukluğumdan beri Ferrari'ye karşı buyuk bir tutkum var. Kendi acımdan neden burada olduğum ve hedeflerimin ne olduğu acık." Vettel'in kış aylarında psikolojik destek aldığı yonunde ceşitli iddialar bulunurken, Alman pilot kışın zihinsel bir antrenman yapıp yapmadığı sorusuna, "Hayır! (guluyor) Bu gorevi kucumsemek istemem ama etrafımda guclu bir ailem olduğu icin mutluyum. Bu yuzden gerektiğinde boyle bir rolu ustleneceklerini duşunuyorum." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler