BMW surucusu Alexander Sims, Santiago'daki yarışta yaşadığı temasın ardından Venturi surucusu Edoardo Mortara'dan ozur dilediğini soyledi. Yarışta pozisyon mucadelesi veren Sims ve Mortara, sekizinci/dokuzuncu/onuncu virajlarda cok yakınlardı ve sonunda BMW surucusu Sims, Venturi surucusune arkadan dokundu. Temasın etkisiyle Mortara spin attı ve geriye duştu. Sims ise ceza aldı. BMW surucusu herhangi bir temas yaşamadığı konusunda ısrarcıydı ve BMW cezaya itiraz etti. Ancak bu hafta sonu Mesika'da konuşan Sims, teması kabul etti ve Mortara'dan ozur diledi. Motorsport'a konuşan Sims, "Onu otelde kahvaltı yaparken gordum ve yanına gidip uzgun olduğumu soyledim. Yarıştan sonra herhangi bir temas olmadığını hissetmiştim." "Evde birkac kez seyrettim ve spin atmasına neden olacak cok kucuk bir temas olduğunu fark ettim." "Bundan oturu aramızdaki sorunu cozmek ve yola davam etmek istedim. O gercekten cok dostca davrandı." dedi. Sims'in ozru sorulduğunda Motara, "Bu gercekten buyuk bir problem değil. Sonunda on tarafta bitirdik. Bana cok pahalıya patlamadı. "Bence bitirdiğimiz yere kıyasla daha ust sıralarda bitirmemiz zor olurdu. Yani bu konuyla ilgili herhangi bir ozel hissim yok." dedi. Mortara yarışı dorduncu bitirirken, Sims cezadan oturu ucunculukten yedinciliğe geriledi. Bu 2017/18 Hong Kong yarışını ikinci bitirdiğinden bu yana Mortara'nın en iyi sonucu olurken, aynı zamanda bu yılki ilk puanlarını da almış oldu. Mortara, "Bu bizim icin kesinlikle olumlu bir hafta sonuydu. Sıralamalarda ve aynı zamanda antrenmanlarda son derece rekabetciydik. Daha az sorun yaşadık ve bu da takıma motivasyon ve iyimserlik getiriyor. Bu harika." dedi. Gunluk Gazeteler