Daniel Ricciardo, gecen sene Baku’de Max Verstappen ile yaptığı kazada Red Bull’un gosterdiği tavrın, takımdan ayrılıp Renault’ya gecmesinde bir rol oynadığını soyledi. Avustralyalı surucu ve o zamanki takım arkadaşı Verstappen, Azerbaycan’da pist ustunde kıyasıya bir mucadele verdikleri sırada tartışmalara neden olan şiddetli bir kaza gecirmişlerdi. Kaza, Red Bull yonetimini sinirlendirmiş ve suruculerin butun fabrikadan ozur dilemesini istemişlerdi. 2019 icin Red Bull yerine Renault’yu secmesindeki sebeplere dikkat ceken Ricciardo, Baku’deki kazada eski takımının kendisi ve Verstappen’i eşit derecede suclamasının adil olmadığını duşunuyor. Kararı yonlendiren faktorlerden bahseden Ricciardo, “Yapbozun kac kucuk parcadan oluştuğunu size soyleyemedim ama sanırım Baku kucuk parcalardan biriydi.” “İkimiz kibarca oturup konuştuk, ancak benim gozumde, ona vuran ben olsam bile gercekten hatalı olmadığımı hissettim. Bence bircok kişi onun birden fazla hamle yaptığını gordu.” “Ondan once bile bircok temas vardı ve bircok insanın bu kapışmanın fazla uzun surduğunu duşunduğunu duşunuyorum.” “Sanırım kazanın o zamanki idare edilme şekli bana uymuyordu, bu beni rahatsız eden kucuk bir şeydi. Ancak takımdan ayrılmama neden olan asıl olay bu değildi.” dedi. Ricciardo, Verstappen’in olayda daha fazla laf işitmesi gereken taraf olup olmadığı sorulduğunda, “Evet. Medyayı idare etme konusunu anlıyorum. Sonucta Red Bull buyuk bir marka. İkimiz birbirimizi suclasaydık hicbir sorun cozulmeyecekti.” “İkimizin eşit derecede suclandığını hissettim ve bu belki de benim inatcı bir surucu olduğumdandır. Ancak kazada eşit derecede suclu olduğumuzu duşunmuyorum.” “Max’in politik olduğunu duşunmuyorum. Max sadece Max’tir. Artık bunlar geride kaldı ve soylediklerime dikkat etmeme gerek yok, aslında gayet iyiydi.” “Bu biraz da yaş farkı ve olgunluk ile ilgili bir şey ve Nico ile boyle bir sorun yaşayacağımı duşunmuyorum.” “Max’in politik olduğunu duşunmuyorum. Eğlenceli zamanlardı.” dedi. Gunluk Gazeteler