Eski Renault patronu Flavio Briatore, Ferrari'nin yeni renginin değil, hızının daha onemli olduğunu soyledi. Ferrari yeni aracını cuma gunu tanıtırken, son yıllara kıyasla aracta kırmızının daha koyu bir tonu kullanılmıştı. Ayrıca arac artık parlak değil, mat renge sahip olacak. Tum bunlar son gunlerde en cok konuşulan konulardan biriydi ancak Flavio Briatore, SF90'ın rengi hakkında cok fazla şey soylenmesini doğru bulmadığını cunku yarışı kazandıran şeyin renk değil, aracın kendisi olduğunu soyledi. "Yeni Ferrari'yi gordum, ama değişen ne ki? İnternette gordum ve benim icin yine kırmızıydı." "Kırmızı olsun veya olmasın, onemli olan yarış kazanması. Kazanacaksa gri renge bile boyanabilir. Sorun renk değil, sorun şampiyonluğu kazanmakta. Kış şampiyonu olmak gercekten cok kolay. Yarışlar başladığı zaman işte gercek şampiyona o zaman başlar." "Sonucta rengin gercekten hicbir onemi yok. Farklı renge gectiğiniz diye şampiyon olamazsınız. Onemli olan performans." Alonso olsa Ferrari ile Şampiyondu Briatore, Ferrari'nin gecen yıl şampiyonluğu kendi elleriyle verdiğini ve Fernando Alonso'nun takımda olması halinde gecen yıl şampiyon olacağını dile getirdi. "Daha once pek cok kez soyledim ve tekrar soyluyorum, Ferrari gecen yıl şampiyonluğu cope attı ve onu kendisi kaybetmeyi başardı. Yılın coğunda ustun olan bir aractan ve durumdan faydalanamadılar ki, bu her şeyi değiştirdi. Takımın motivasyonu zarar gordu, stratejiler genellikle yetersizdi, takımın atmosferi olumsuz etkilendi. Takım demoralize oldu. Evet, Alonso olsaydı Ferrari gecen yıl şampiyon olurdu." "Ben olsam Leclerc'i araca gecen yıl koyardım. Raikkonen'le dunya şampiyonluğunu kazanamazsınız ve takımlar şampiyonasında sorun yaşarsınız. Şahsen onu guclu ve cok genc buluyorum. Ben olsam bir yıl once Ferrari'ye koyardım." Briatore, Mattia Binotto'nun hem takım patronluğunu hem de teknik direktorluğu aynı anda yapabileceğinden emin değil. "Mattia Binotto'ya bir muhendis olarak gercekten cok saygı duyuyorum. Onu uzun zamandır tanırım, Ferrari, 2018'de muhendislik anlamında bir mucizeyi başardı ve motor seviyesinde Mercedes'i yakaladı." "Ama bilirsiniz, Binotto aynı anda iki işi yapamayacak. Hem teknik direktor, hem de takım patronu olamazsınız. Bir yeniden yapılanma gerekiyor cunku takım patronunun cok fazla sorumluluğu var. Politikalar, kurallar, sponsorlarla ilişkiler... Tum bunlar zaman alan ve onemli surecler." Gunluk Gazeteler