Red Bull Formula 1 takımı surucusu Pierre Gasly, Barcelona'daki sezon oncesi testinin ikinci gunundeki kazanın kendisini şaşırttığını soyledi. Red Bull, Shakedown'da sadece Max Verstappen'e Red Bull RB15'in direksiyonuna gecme fırsatı verirken, testlerin ilk gununde direksiyona gecen isim yine Verstappen'di. Gasly testlerin ikinci gununde piste cıktı ve son saate girilirken 12. virajda kaza yaptı. Viraj cıkışında aracının kontrolunu kaybeden Gasly, aracı toparlayamadı ve sol arka tarafı doğrudan bariyerlere carptı. Gunun sonunda yaşadığı teması acıklaması istenen Gasly, bunun bir surucu hatası olduğunu soyledi. "Doğal olarak aracın limitlerini zorluyorsunuz ve limitleri bulup, orada kalmaya calışıyorsunuz. Gaza bastım ve arka tarafı kaybettim. Temelde olan şey buydu." "Bu benim icin bir surpriz oldu ve o andan itibaren yapabileceğiniz cok fazla şey olmuyor. Pek cok şey test etmek icin altı test gunumuz daha olacak." Gasly kazaya rağmen RB15'le cok olumlu bir gun gecirdiğini soyledi. Gunu 92 turla tamamlayan Gasly'nin en iyi turu 1:19.814 olurken, bu dereceyi C3 lastikle yaptı. Bu derece pazartesi gunu Max Verstappen'in kaydettiği dereceden 0.4 saniye daha yavaştı. Gasly, "Direksiyonun başına gecmekten gercekten buyuk keyif aldım. Heyecanlıydı. Gun boyunca bazı olumlu testler yaptık." "Aracta cok rahat hissettim. Gercekten cok iyi bir potansiyel olduğunu hissedebiliyoruz." "Paketi daha iyi anlamamız gerekiyor ama ilk geri bildirimlerim gayet iyi." Gecen yıl Honda motorlu Toro Rosso aracıyla yarışan Gasly, 2019 sezon oncesi testin ilk iki gunun ardından Japon ureticinin dayanıklılığını ovdu. "Şimdiye kadar gercekten cok iyiydi. Ayrıca Toro Rosso'ya bakarsak iki gunde 209 tur atmayı başardılar. Şimdi tum bu geri bildirimleri kullanmalıyız." "Şimdiye kadar yaptıkları işten gercekten memnunuz. Onumuzdeki altı gun icerisinde daha fazla test yapmamız gerekiyor. Ama şimdiye kadar gercekten mutluyuz." Gunluk Gazeteler