Charles Leclerc, 2019 aracıyla katıldığı ilk resmi testin ardından Ferrari aracını surmenin getirdiği duyguyu bir kenara bırakmaya calıştığını dile getirdi. Leclerc daha once Ferrari'nin genc surucu programında yer almıştı ve gecen yıl Abu Dhabi sezon sonu testinde takımla birlikte piste cıkmıştı. Ancak 2019 aracı SF90'la pazar gunu sadece iki tur atarken, gercek anlamda ilk suruşunu salı gunu gercekleştirdi. Salı gunu guclu bir performans ortaya koyan ve cok sayıda tur atan Leclerc, Sebastian Vettel'in pazartesi gunku derecesinden 0.086 saniye gerisinde kaldı. Leclerc, "Elbette bir Ferrari'ye giriyorsanız her zaman icin duygular farklı oluyor. Ama bugun tum bu duyguyu bir kenara bıraktım cunku takım icin yapmam gereken cok fazla iş vardı." "Onumuzdeki birkac gun icinde boyle devam edebilmemizi umuyorum cunku sahip olduğumuz sadece birkac test fırsatı var ve bunlardan en iyi şekilde faydalanmalıyız." dedi. Leclerc, attığı 157 turla gunun en cok tur atan ismi olurken, daha yumuşak lastikle en hızlı ikinci dereceyi yapan McLaren surucusu Lando Norris'in 0.3 saniye onunde yer aldı. Leclerc, "Ceşitli kırmızı bayrak aralarına rağmen tum programımızı tamamlamayı başardık ve bize pek cok olumlu veri getiren 157 tur attık. Duygu anlamında bakarsak, SF90'da kısa sure icerisinde cok rahat hissettim. Gercekten cok eğlendiğimi soyleyebilirim." dedi. Carşamba gunu direksiyona Vettel geri donerken, Leclerc perşembe gunu suruş yapacak. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Ferrari'yle ilk F1 testimde duygularımı bir kenara bıraktım