Webber, Hava Şartları Bizi Engelledi
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Webber, Hava Şartları Bizi Engelledi
-
17-10-2019, 17:41:29Mark Webber, ilk yarışlarda daha iyi sonuclar alamamalarının nedeni olarak anormal şartları gosteriyor. Webber: "Fazlaca -se,-sa vardı ama kendi şansınızı kendiniz yaratırsınız ve nihayetinde sonuclar ve puan tabelası yalan soylemez." "Tempo peşinde koşuyoruz durumu yok, tempodan uzak değiliz. Sadece bazı ortamsal şeyler oldu" "Oynadığımız kartlar, pit duvarında verilen kararlar, butun bunlar... Sonunda tekrar geri sarmak icin bir buton da yok. Bizim icin iyi gecen tek bir yarış oldu." "Jenson, her şeyi bir araya getirdiği 2 yarış gecirdi ama şimdiye kadar zor hafta sonları geciren bir cok da pilot oldu" Webber ayrıca yağmurlu havanın, bu seneki kuralların sorunlarını gizlediğine inanıyor. Webber: "Yağmur yağdığında yarışların karışması kacınılmaz diye duşunuyorum. Ayrıca Lewis'in Sepang'da gerilerden gelmesi fazlasıyla eğlenceliydi, ki bu yarış icin iyiydi. Cunku hepimiz yerlerimizden (normal) yerimizde olsaydık potansiyelde ilginc bir yarış ortaya cıkmazdı" "F-kanalın da belli aracların azami hızlarına yardım ettiğini duşunuyorum. Gecişleri kolaylaştırdı. Bir şekilde bunun devam etmesini de isterim." Red Bull pilotu, eski gunlerin daha heyecanlı olduğunu soylerken o durumun devamının olamayacağını ve F1'in değişmesi gerektiğini duşunuyor. Webber: "Her zaman eski gunlerin daha iyi olduğunu duşunuyoruz, oyle değil mi? Araclar V10, 900 beygirlik motorlara sahipken, lastik savaşları varkenki zamana bayılıyordum. Bunlar harikaydı. Ama bu devam edemezdi. Cekiş kontrolu değiştirdik, tek lastik tedarikcisine gectik, KERS taktık, sonra cıkardık. Cok değişiklik yaptık" "Aracları surmekten hÂl keyif alıyorum, her sene durum boyle. Pilotlar icin yeni zorluklara sahibiz, alışmamız gereken yeni duzenler var, yarışın bir bolumunde ağır bir bolumunde hafif aracla yarışıyorsunuz." TRF1.NET __________________