Lewis Hamilton, koltuk ve pilot ağırlığının minimum 80 kg olması yonundeki zorunluluğun ardından artık suruculerin daha sağlıklı olduğunu soyledi. Formula 1'de son yıllarda en cok eleştirilen konulardan birisi hafif pilotların, ağır pilotlara kıyasla avantaj sağlamasıydı. Ama artık suruculer koltukla beraber minimum 80 kg olmak zorundalar. Eğer değillerse, araca ekstra ağırlık konulması gerekecek. Suruculer gecmişte kilo almamak adına bazen antrenman bile yapamıyordu. Kışın 67 kilodan 73 kiloya cıkan beş kez dunya Hamilton, yeni kuralın son derece olumlu olduğunu soyledi. "Artık daha fazla ağırlık kaldırabiliyorum. Bu iyi bir şey. Geride kalan 12 yılda belli bir ağırlık sınırı icinde olmamız gerekiyordu ve bu harika değildi. Doğru ağırlık sınırında olduğumuzdan emin olabilmek icin yediğiniz yemeklere dikkat etmemiz gerekiyordu ve bu yuzden her zaman maksimum enerji seviyesinde olamıyorduk. İstediğiniz yemekleri yiyemiyorduk. Ama şimdi kurallar değişti ve bu harika. Suruculer icin cok daha iyi." "Kış tatilinde kilo aldım ancak sınırların icerisinde kalmaya devam ediyorum. Hedeflerimiz her zaman aynı, her zamankinden daha fazla antrenman yapabiliyorum. Antrenmanları farklı şeyler yaparak daha iyi hale getirebilirsiniz ve ben de oyle yapıyorum." "Oncelikle bir pilot olarak artık sağlıklı bir durum icerisinde olabiliyorsunuz ve kendimi son 12 yılda olduğundan daha sağlıklı hissediyorum. Cunku daha fazla yiyebilirim, daha iyi uyuyabilirim ve daha fazla enerjiye sahip olabilirim. Bu yuzden kesinlikle daha mutluyum." Hamilton kışın antrenman yapma şeklini de değiştirdiğini soyledi. "Kışın ne zaman antrenman yapmaya başlasanız bu gercekten acı vericidir. Ama bu kez farklı yontemler denedim ve farklı insanlarla calıştım." "Bir antrenorum yok ama tanıdığım veya iletişim kurduğum insanlar var. Heyecan verici farklı şeyler yapmak icin onlara gittim ve birkac hafta boyunca onlarla calıştım." "Şimdi daha verimli kaslara sahip olabiliyorsunuz. Amacım Hulk olmak değil, ama doğru yerdeki kasları doğru hale getirmek uzun zaman alıyor. " "Artık buyuk porsiyonlarda yemek yiyebiliyordum ve istediğim şeyi yapmak harikaydı." “Artık vucudumun her zamankinden daha iyi şekilde olduğunu hissediyorum ve daha fazla ağırlık kaldırabiliyorum.” Gunluk Gazeteler