Marc Marquez, Katar’daki sezon oncesi testlerinin ilk gununden sonra Ducati ve Yamaha’nın Honda’dan “cok” uzakta olduğunu duşunuyor. Honda, Katar testlerine sessiz bir başlangıc yapmıştı. LCR surucusu Takaaki Nakagami, Japon surucunun en iyi sonucu olan sekizinciliği almış, fabrika suruculeri Marquez onuncu, Jorge Lorenzo ise yirmi birinci olmuştu. Bunun aksine tum fabrika Ducati ve Yamaha suruculeri, Vinales’in lider tamamladığı seansta ilk beşe girdi. Marquez, Katar’ın Honda icin zor bir pist olduğunu itiraf etti, ancak İspanyol surucu takımın aracta doğru ayarlara sahip olmadığını da soyledi. Gun icinde bir de kaza yapan Marquez, “Ayarlarda bazı sorunlar yaşadık. Bunları anlamak icin calışmamız gerek cunku Ducati ve Yamaha suruculeri bizden uzakta.” “Bu pistte normalde zorlandığımız doğru, ancak onumuzde iki gun daha olduğu da doğru. Ancak onlara daha yakın olmak icin farklı bir şekilde calışmalıyız.” “HÂl calışmak zorundayız, bircok şeyi anlamalıyız. Sepang’daki ayarlarla başladık ancak o ayarlar burada calışmıyor gibi gorunuyor.” “Bunu değiştirmeye vaktimiz olmadı cunku test icin sadece uc saatimiz vardı, bu yuzden her şeyi değiştirecek vaktimiz yoktu.” “Artık normal şekilde, kendi tarzımla suruş yapabiliyorum. Malezya’da cok yumuşak şekilde surmuştum. Şimdi ise daha gucluyum, hÂl gecen seneki kadar olmasam da buna yaklaşıyorum.” “Malezya’daki testlerle karşılaştırıldığında buyuk bir adım attık. HÂl bazı yerlerde acıyı hissediyorum ancak daha gucluyum ve onemli olan da bu.” ifadelerini kullandı. Marquez, sezonun ilk yarışı Katar’a kadar tamamen iyileşmiş olmayacağını soylerken, sakatlığı yuzunden rakiplerinin avantajlı şekilde başlamalarını beklemiyor. “Fiziksel kondisyon anlamında avantaj sağlamayacaklarını soyleyebilirim.” “Goreceğiz, şu anda fiziksel olarak daha iyi hissediyorum, ancak tur zamanı olarak gerideyim. İki hafta icinde %100 olmasam bile en azından %100’e yakın olacağımı duşunuyorum.” Gunluk Gazeteler