Andrea Dovizioso ve Valentino Rossi, Katar MotoGP testinde denedikleri yeni ceza sistemini desteklediklerini acıkladılar. MotoGP yetkilileri, mevcut sistem olan ceza alan suruculerin bir pozisyon geriye atılması yerine yeni sistemin getirilip getirilmeyeceğini duşunuyorlardı. Suruculerden, Katar testinin acılış gununde altıncı virajdaki işaretlenmiş bolgedeki asfalt kacış bolgesinden gecmeleri istendi. Ducati surucusu Dovizioso yeni yontemi test etmemesine rağmen, suruculerin buyuk coğunluğunun bu fikre olumlu baktığını soyledi. Yeni sistem hakkında konuşan Dovizioso, “Guvenlik Komisyonu ile konuştuk, bence bu gercekten iyi bir fikir. Neredeyse butun suruculer bunun iyi bir fikir olduğunu duşunuyor.” “Bence bu, onceki sisteme gore, yonetilmesi daha iyi bir cozum. Ne yapılması gerektiği, ne kadar zaman kaybedileceği daha net. Bu, herkes icin aynı.” “Her pistte bunu uygulamak kolay mı bilmiyorum, ama bence iyi bir fikir.” “Ne yazık ki bunu test etmedim. Tek sorun, pist dışındaki kir. Eminim kaygandır. Ancak yine de, bu cezayı aldığınız zaman bunun sebebi bir hata yapmış olmanız. Bu yuzden iyi bir fikir olduğunu duşunuyorum.” ifadelerini kullandı. Rossi ise bu yontemi deneyen suruculer arasındaydı ve yeni sistemin, suruculere verilen cezalar konusunda eski sisteme gore daha adil olduğunu soyledi. Yamaha surucusu, “Biraz zor ama imkansız değil. Uc saniye kaybettiğimiz soylendi, ama bence biraz daha fazla.” “Bence bu, bir pozisyon geri vermekten daha adil. Cunku bazen yarım saniye kaybedersiniz, bazen de beş saniye kaybedersiniz. Bu dongu ise her zaman aynı zaman kaybı olacak.” şeklinde konuştu. Gunluk Gazeteler