Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, zafere ulaşmalarının icin bu sezon butun fırsatlardan azamisini ortaya cıkarmaları gerektiğine inanıyor. İlk yarış Bahreyn GP'ye 1 hafta kala Montezemolo, Perşembe gunu Maranello'daki fabrikayı ziyaret etti ve uyelerle bir araya gelerek takımın durumunu goruştu. Sezon oncesi testlerin iyi gecmesine rağmen Montezemolo, daha onlerinde yapmaları gereken cok şeyin olduğunu soyledi. Montezemolo: "Kazanmak istiyoruz ve bunun icin cok şey feda ettik. Ama dunyadaki en iyi takım olduğumuzu gostermek tutkumuzun motoru, onurumuz, arzumuzdur." "Bu amaca ulaşmak icin saniyenin onda birlik kısmının bile fark yaratabileceğinin farkında olmamız gerek. İstisnasız herkesten, her zaman, her şeyinizi vermenizi istememin nedeni de bu" "Kariyerinin zirvesinde ve kazanmak icin butun değerlere sahip bir pilotumuz, Fernando, var. Felipe var; gecen sene olandan sonra tamamıyla yenilendi. En iyiye cok yakınız ama en iyi olmak istiyoruz. Harika bir takımımız var ve aracı geliştirmek icin yarıştan yarışa elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız" "Her taşın altına bakmalıyız: pistte, evde, işte. Her şey, mumkun olan en iyi şekilde yapılmalı. Sizden istediğim de bu. Bazı harika işler yaptınız ve bu şekilde devam etmenizi istiyorum. Bunu başarabileceğinize de inanıyorum. Umarım yakın zamanda, alınan sonuclar konusunda size teşekkur etmek, birlikte kazandığımız zaferlerin keyfini surmek icin tekrar goruşuruz. Hepinize gonulden bol şans diliyorum: Forza Ferrari" Fabrika'daki simulatorde iki gundur calışan Alonso ise, konuşmaya başlarken uyeler tarafından buyuk alkış aldı. Alonso: "Bunu daha once gazetelere de soyledim ama şahsen size de soylemek istiyorum: şimdiye kadar surduğum en iyi arac bu. Bu, her yarışı kazanacak yetiye sahip anlamı taşımıyor ama testlerin gidişatından memnun kaldım ve Bahreyn'deki ilk yarış icin %100 hazır olduğumuzu duşunuyorum" "Biz Ferrari'yiz ve tarihimizden biliyoruz ki tek amacımız var: şampiyonayı kazanmak. Ve calışmalarınız sayesinde bunu yapabileceğimizi biliyorum. İlk yarışın, Tour de France'nin ilk etabı gibi olduğunu biliyoruz: onemli olan kazanmak. Felipe ve ben, oldukca motive durumdayız ve Ferrari gibi bir aracı surme fırsatına layık olduğumuzu gosterme adına her şeyimizi vereceğiz" Ferrari takım patronu Stefano Domenicali devam etti: "Ust gruptayız ama henuz en iyiler arasında değil. Bu, teşvik edici olmalı. Cunku, her yarış gelişmemiz gerekiyor. Bu, 2010 şampiyonası olacak ama dayanıklılık da onemli olacak" "En cok yol kat eden takım olmamız, ne kadar iyi calıştığımızı doğruluyor. Ama dikkat etmeye son veremeyiz. Potansiyelimizi ve gucumuzu bilmeliyiz. Cunku, diğer herkese ayak uyduracak insanlara, kaynaklara ve yapıya sahibiz. Testler suresince neler yapabileceğimizi gosterdik ve şimdi, bunu surdurmeliyiz" TRF1.NET