Sauber, resmi unvanından "BMW"yi cıkarmak icin tam olarak karar vermedi. Hinwil kokenli takımın şu anda resmi adı BMW Sauber F1 Team ama bilindiği gibi BMW, spordan ayrılmıştı. Bu seneki giriş listesindeki Ferrari motoru kullanan takımın isim de garip olarak BMW Sauber Ferrari oldu. Son haberlerde de belirtildiği gibi Sauber, yeni kırmızı logosunu tanıttı ve isminin de (Sauber Motorsport) yakında değişeceğini işaret etti. Sauber'e, BMW adının hÂl takımda neden bulunduğu soruldu. Sauber: "Cok basit. 2010 sezonu icin bu (BWM) isimle kayıt olduk ve hÂl adımız bu" "Değişiklik yapmak icin de herhangi bir başvurumuz olmadı. Bu konuda hÂl zaman var" Bu hafta Bridgestone'nin analizleri sonrasında C29'un, lastiklere iyi davrandığı ortaya cıkmış ve bunun avantajının keyfini sureceği one surulmuştu. Bu konu ile ilgili olarak Sauber: "Bir cok defa soyledim: testlerin sonucunu yorumlamak, cay yapraklarını okumak gibidir. Butun bu yılların ardından oldukca temkinli biri oldum"
Ote yandan Sauber takımı 2010’un acılış yarışına bir ana sponsoru olmadan cıkacak gibi gorunuyor. Bahreyn'e buyuk bir sponsor ile anlaşarak cıkacaklarını duşunuluyordu ama Peter Sauber, C29 aracında şimdilik herhangi bir sponsor logosu goremeyeceğimizi belirtti. “BMW ayrılığının ardından ve takımın devredilmesiyle, bizim icin yeni bir sponsor bulma konusunda zaman cok kısıtlıydı. Aralık ayında 13. takım olarak katılım onayını aldık ve ardından goruşmelere başlayabildik ama cok gecti. “Yine de bizim icin 2010 sezonu garantilendi. Ama ne kadar fazla sponsorumuz olursa aracın gelişimi icin o kadar fazla yatırım yapabiliriz.” Sauber, takımın pilotları de le Rosa ve Kobayahi’nin de takıma herhangi bir sponsor desteği sağlamadığını belirtti. “İkisi de para getirmediler. Ben onları sadece başarıları nedeniyle işe aldım.” Ancak Sauber, İspanyol ve Japon pazarından sponsor desteği gorebilmeyi umuyor. TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sauber, İsim Değişikliğinde Kararsız