Stoffel Vandoorne, Honda'nın artık cok guclu olduğunu ve Red Bull'un Japon ureticiyle yarış kazanabileceğini soyledi. Stoffel Vandoorne, 2017 ve 2018 yıllarında McLaren'da mucadele etti ve beklentilerin altında kalmasının ardından F1'e veda etti. "Formula 1 kariyerim her zaman kolay olmadı. Aslında cok zor gecti." "Formula 1'e kadar motor sporları kariyerim kesinlikle mukemmel gecmişti. Katıldığım hemen hemen her şampiyonayı kazanmıştım." "McLaren'da yarışma zamanlamam en iyisi değildi cunku takım son birkac yılda en iyi durumda değildi. Maalesef kariyerimin en iyi yıllarını geciremedim." Takımın Alonso'ya mı odaklandığı sorusuna Vandoorne, "Evet. Hicbir zaman olan şeylerin %99'unu soyleyemedim. Bunun icin uzgunum." yanıtını verdi. Vandoorne, Mercedes'teki simulator pilotluğu gorevine başladı ve gecen hafta bolca calışma yaptı. "Şimdi Mercede'te simulator pilotluğu yapıyorum ama Mercedes'le olan ilişkim benim icin cok onemli. Gecen hafta bolca calışma yaptım. Takıma bilgiler veriyorum ve bana aracta nelerin geliştirilmesi gerektiğine dair geri bildirimler sunuyorlar. Sonrasında simulatorde bunları test ediyoruz." "Benim icin tamamen farklı bir gorev ama arac uzerinde etkisi olması guzel. Calışma bicimleri McLaren'a kıyasla cok farklı. Aracı hazırlama şekilleri, sezona hazırlıkları ve başarılı olmak icin harcadıkları cabaların hepsi farklı." Vandoorne, Ferrari'nin guclu olduğunu ve Red Bull'un Honda ile yarış kazanabileceğini soyledi. "Ferrari'nin gercekten iyi olduğu doğru. Ancak geride kalan yıllarda da boyleydi. Sezona biraz sert başlıyorlar!" "Diğer takımlar ellerini gizliyor. Bu yuzden tam olarak neler olacağını soyleyemeyiz." "Honda motoruyla Red Bull'un zafer icin yarışma şansı olacağını duşunuyorum. Bu McLaren zamanından tanıdığım Honda motoru değil. Diğer tarafta şampiyonluk icin konuşmak icin henuz erken." Gunluk Gazeteler