Lewis Hamilton, Charles Leclerc'in Ferrari lehine bahse girmesine ilginc bir yanıt verdi. Charles Leclerc, gectiğimiz perşembe gunu verdiği demecte galibiyet icin parasını Ferrari'ye yatıracağını soylemiş ve "Şu anda oldukca mutluyum. Yani evet, oyle yaparım." yanıtını vermişti. Leclerc'in parasını Ferrari'ye yatıracağını soylemesini de yorumlayan Hamilton, "Ben kumar oynamam, ama eğer oynuyorsam o zaman her zaman kendime bahse girerim." yanıtını verdi. Mercedes, ilk test haftasında denge problemleriyle boğuşurken ikinci teste yeni bir aerodinamik paket getirdi. Bugun konuşan Hamilton, "Evet, yeni aero paket daha iyi. Valtteri ile yorumlarımız aynı. Yeni bir guncelleme paketimiz vardı ve boyle olunca korelasyon hep bir soru işareti oluyor. Genel olarak bu her zaman iyiydi ama bu guncellemeden maksimumu almak icin calışmaya devam ediyoruz. İlerliyor ve her gun gelişiyoruz. Surekli arac hakkında daha yeni şeyler oğreniyoruz. Ozellikle son birkac gun iyi gecti." "Şu anda sadece test yapıyoruz. Testlerde en hızlı olana odul verilmiyor. Bu yuzden onemi yok. Onemli olan Melbourne'de mumkun olduğunca hızlı olmak. Şimdi Ferrari en hızlısı." "Gecen sene de benzer bir durumdaydık. Şimdi daha da fazlasını yapmak zorundayız. Performansımızı daha da yukseltmeliyiz. Ancak dikkatli de olmamız gerekiyor cunku en ust seviyeye cıkıyorsanız hatalarınız olabilir. Cok iyi bir takımımız var. Tecrubeliyiz, dunya şampiyonu olmamız tesaduf değil. Bu yuzden cok calışmalı ve dengeyi korumalıyız. Bir surucu olarak daha fazlasını yapmak istiyorum." "Savaşacağız. Bu daha cok calışmamız anlamına geliyor. Ama takımımızın şimdiye kadar yaptıklarından gurur duyuyorum. Endişeli değilim, hayal kırıklığım yok. Tırmanmamız gereken bir dağ var ama nasıl tırmanacağımızı biliyoruz." dedi. Konsept değişiklikliğine ihtiyac duyup duymadıkları sorusuna Hamilton, "Elbette doğru felsefeye sahip olup olmadıklarına dair bir soru işareti var. Ama zaman gosterecek. Muhendisler her ikisini de kesinlikle analiz edecek ve zaten bunu yapıyorlar. Ferrari ve diğer tum takımlar da aynısını yapıyor. Herkes diğer seceneklere bakıyoruz. Ama biliyoruz ki, bu iki haftada aracımız en iyi performansını gostermedi. Bu biraz zaman alıyor." yanıtını verdi. Mercedes'in yeni Pirelli lastiklerini sevip sevmediği sorusuna Hamilton, "Roscoe (Hamilton'ın kopeği) onları sevmedi. Onların cok sert olduğunu soyledi! Ben de ona benimle aynı fikirde olduğunu soyledim, evet biraz sertler. Lastiklerin nasıl olduğunu mu bilmek istiyorsunuz? Doğrusu bu konuda soyleyecek cok iyi şeylerim yok. O yuzden muhtemelen bir şey soylemeyeceğim." "Bu bence bir mucadele olacak ama herkes aynı gemide. Bence oncekinden daha zorlu bir yıl olacak. Gecen yıl Fransa ve Silverstone'da daha ince bir lastik kullandık. Bu oldukca iyi bir lastikti ve yapabilecekleri en basit şey bunu bu yıl getirmek olurdu. Ama onlar yapmadı. Başka şeyler yaptılar. Şimdi C1, C2, C3, C4 ve C5 gibi isimlere sahibiz. Bence bu sahip olduğumuz tum renklerden daha da kafa karıştırıcı. Ama buna alışacağız... Valtteri lastikleri surmekten keyif alıyor ve bugun lastiklerin nasıl olduğunu ben de goreceğim." yanıtını verdi. Geride başlamaları halinde gelişme potansiyeli sorulduğunda Hamilton, "Araclar gelişme potansiyeline sahip, bu yuzden yaptığımız iş tam olarak bu. Kendime guveniyorum . Bunu yapabilecek takımım var. Hic olmadığı kadar kenetlendik. Bu en zorlu mucadele olacak. Bu herkes icin heyecan verici, taraftarlar icin de heyecan verici. Dediğim gibi Ferrari'nin temposu şu anda cok iyi. Zorluk seviyesi her zamankinden daha fazla olacak." dedi. En buyuk rakibinin Vettel ve Ferrari olup olmayacağı sorusuna Hamilton, "Hayır şu anda en tepede uc takım olduğunu duşunuyorum. Aynı zamanda bildiğim kadarıyla diğer takımlar da yaklaştı. Butun grup kapandı. Hangi takımın dorduncu olduğunu bilmiyorum ama gecmişte olduğundan daha yakınlar. Onceden bir saniye veya bunun gibi bir şey varsa şimdi yarım saniye ya da daha azı var. Bu harika. Bu, sezon boyunca kaydedilen gelişme bağlı olacak. Son yıllarda en buyuk sorun ilk uc takımın yaptığı gibi gelişebilecek kapasiteye sahip olup olmadıklarıydı Heyecan verici olacağına eminim. Belki Force India veya Renault'nun gecmişte olduğundan daha iyi olacağı bazı yarışlar gorebiliriz." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Ben Kumar Oynamam, Ama Oynarsam Kendime Bahse Girerim