Max Verstappen, Pierre Gasly'nin ucuncu gunku kazası sonrası kaybettikleri iki gune rağmen sezon icin umutlu konuştu. Pierre Gasly testlerin ucuncu gununde aracının kontrolunu kaybederek buyuk bir kaza yapmış ve aracta buyuk hasar oluşmuştu. Takım, testlerin dorduncu gununde eski parcalarla da olsa piste cıktı ama Max Verstappen dunku kazadan kaynaklanan vites kutusu sorunu yuzunden sadece 29 tur attı. "Kış testlerinde her zaman daha iyi olabileceğinizi duşunuyorum. Ama genel anlamda cok guclu bir kış testiydi. Cok fazla tur attık, her gun 100'den fazla tur attım. Bugun belki en iyi gun olmasa bile mutluyum." "Aracta genel olarak her şey iyi calışıyor. Benim gunlerimde her şey duzgun şekilde calışıyordu. Ayrıca motor da sorunsuzdu. Aracı surmek guzeldi ve birlikte calıştığımız icin mutluyuz." "Benim acımdan aracı surmek gecen yıla gore daha iyi. Aracta kendimi rahat hissediyorum. 13. virajdaki olay dışında hic kotu bir an yaşamadım. Genel olarak en başından itibaren kendimi iyi hissettim." "Bugun yaşadığımız her şey dun olanlarla ilgili. Bu uzuntu verici. Parca konusunda biraz kısıtlıydık ama yine de takım aracı toparlamak ve 29 tur atabilmek icin harika bir iş yaptı. Maalesef bazen boyle olabiliyor." "Bugun tamamen yeni bir vites kutusuna gecmiştik ama testte sahip olduğumuz parcalar hep sınırlı. Eğer iki tane hasar gormuş parcanız varsa bu mukemmel olmuyor." "Yaşadığımız şeyler parcaların dunku kaza sonrası tukenmesiyle ilgiliydi. Her şeye rağmen takım aracı piste cıkarmak icin harika bir iş yaptı. Dun gece pek cok parca ucakla buraya getirildi ve takım hazırlamak adına cok calıştı. Sabah yarım saat sonra piste cıktık. Bunun icin onlara buyuk teşekkur etmek gerekiyor. Umarım bugun cok fazla calışamadığımız icin zarar gormeyiz. Sezona iyi başlayabileceğimize eminim." İlk yarışı kazanıp kazanamayacakları sorusuna Verstappen, "Cumartesi gunu bunu gorebilir miyiz bilmiyorum ama umarım pazar gunu orada olabiliriz." "Mercedes ve Ferrari gibi tur atabilir miydik bilemiyorum. Şimdilik bir şey soylemek zor cunku onlar gibi suruş yapmadık. Bunun icin endişeli değilim. Elbette cok hızlılar. Şimdiye kadar yaptıklarımızdan memnunuz. Uzun suruşlerdeki performansı oldukca umut vericiydi. Ama elbette Melbourne farklı sıcaklıklarda bir pist olacak.Yine temelde araca doğru ayarı bulmakla ilgili olacak. Her şeye rağmen Melbourne ilk yarış. Sonrasında pek cok yarış olacak." "Kış testlerindeki sıcaklıklar sezon boyunca olandan cok farklı. Cok onemi yok. Elbette ilk işaretleri gorebiliyorsunuz. Uzun suruşlerde aracın dengesinden memnundum. Normalde aracımız uzun suruşlerde ve lastiklerde hep cok guclu oluyor. Eğer Melbourne inanılmaz olmazsa bile bu izin bir sezon. Kim bilir? İyi bir iş yapabileceğimize eminim." "Genel anlamda bakarsak, Mercedes ve Ferrari ile kıyaslandığında bence iyi bir sezon oncesi testi gecirdik. Onlar her zaman cok fazla tur atıyor. Fakat aracta bugune kadar gorduğum ve hissettiğim şeyler gercekten umut verici." yanıtını verdi. Verstappen, Honda'ya ovguler yağdırdı. "Şimdiye kadar Red Bull ve Honda arasındaki ortaklıktan oturu cok mutluyum. Cok calışıyorlar, odaklanmışlar ve sakinler. Onlardan istediğimiz her şeyi geliştirebilmek icin fabrikada cokcalışıyorlar. Şimdiye kadar cok mutluyum." "Elbette her zaman pek cok insan adına performansın ya da dayanıklılığın nasıl olacağı bir soru işaretiydi. Ama hem dynoda hem de burada oldukca dayanıklıydı. Tam olarak istediğim şeyi yaptı ve ben de mutluyum." "Yine de diğer araclarla kıyaslama yapamam. Nerede olduğumuzu gormek icin Melbourne'u beklemek daha iyi olur. Şikayet edebileceğimiz cok şey yok. Herkes gibi gelişmek adına zorlamaya devam edeceğiz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen, Kaza Yuzunden Kaybedilen İki Gune Rağmen Umutlu