Sergio Perez, 2019 sezonunda gecişleri arttırmak icin yeni bir aero paket oluşturan Formula 1’in kural koyucularının “inanılmaz bir iş” yaptıklarını soyledi. Bu yıl elden gecirilen on kanatlar, gecen senenin Avustralya Grand Prix’sinden sonra FIA ve Ross Brawn’ın yonetimi altında F1 organizasyonunda calışan muhendisler tarafından yurutulen ortak bir projede ortaya cıkmıştı. Barcelona’daki sezon oncesi testlerinde suruculer, diğer aracları takip etme şansı yakaladı ve değişikliklerin olumlu olduğu konusunda bir fikir birliği oluştu. Racing Point surucusu Sergio Perez, diğer aracları takip edip etmediği sorulduğunda, “Valtteri Bottas’ı biraz takip ettim. Kesinlikle daha az yere basma gucu kaybettiğimizi hissettim.” “Şu ana kadar, kurallar konusunda yaptıkları işin inanılmaz olduğunu duşunuyorum.” “Benzer hızdaki araclarla yarışırken neler olacağını gercek anlamda Melbourne’de goreceğiz, ancak umarım gosteri daha iyi hale gelir.” “DRS’nin de daha fazla avantaj getirmesiyle birlikte ondeki aracı gecmenin daha da kolay olacağını duşunuyorum.” dedi. Bottas da aracları takip etmenin daha kolay olacak gibi gorunduğunu soyledi. Bottas, “Gercek anlamda sadece bir tur boyunca bir aracı kovaladım. Daha iyi hissettirdi, takip etmesi daha kolaydı.” “HÂl yere basma gucu kaybediyorsunuz, cunku araclar ne olursa olsun turbulans yuzunden yere basma gucu kaybı yaşıyorsunuz, on kanatlar daha basit olsa bile…” “Biraz daha iyi ve istikrarlı hissettim. Arac, başka bir aracı takip ederken hÂl tahmin edilebilir durumda. Bence bu iyi. En buyuk etki belki de aracların daha fazla suruklenmeye maruz kalması ve duzluklerde daha cok bir cekici gorevi gormesi.” “Değişiklikler konusunda doğru yondeyiz, hızınız varsa geciş yapmak daha kolay olacak.” dedi. Bir keresinde Sebastian Vettel’i takip ettiğini soyleyen Daniel Ricciardo, rakiplerine gore daha az ikna olmuş durumda. Ricciardo, “Aracları takip edebildim ancak sanırım onlardan hızlıydık, belki de duşuk yakıtla suruş yapıyorduk ya da onlar yarış simulasyonu yapıyordu.” “Yani biz daha hızlıyken onları yakaladım ve bu her zaman temsili olmaz. Takip etmenin daha kolay olacağını duşunuyorum, ancak aşırı buyuk bir fark olacağını soylemeyeceğim.” “Aracları takip ederken kucuk bir kazanım olacağını duşunmek istiyorum, ancak hızlı tur zamanları atarken bunu yapmak zor.” dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Perez, F1'in 2019 Değişiklikleriyle Yaptığı “İnanılmaz İşi” Ovdu