Carlos Sainz Jr, Helmut Marko'nun acıklamalarına cevap verirken, Haas'ın surpriz yapmasını beklediğini soyledi. McLaren son yıllarda kotu bir donemden gecmesine rağmen bu yılki kış testlerinde son yıllara kıyasla cok daha iyi bir iş yapmıştı. Ancak Red Bull'un danışmanı Helmut Marko surpriz şekilde "Ferrari onde, ardından biz geliyoruz. Arkamızda Mercedes var. Ardından cok yakın olacak orta grup var. McLaren ve Williams yavaşlar." acıklamasını yaptı. Bu acıklama taraftarların tepkisini cekerken, gecen yılın sonunda Red Bull'dan tamamiyle ayrılan Carlos Sainz Jr, bu acıklamaları onemsemediğini soyledi. Marko'nun yorumları hakkında ne duşunduğu sorusuna Sainz, "Herkesin sahip olduğu bir fikir ve goruşlerini soyleme ya da tahmin yapma hakkı var." "Herkes iki haftalık testte bunu yaptı ve eminim Helmut'un elindeki rakamlar bunu soylemesine neden oluyor. Bu yuzden duşunduğu şeye itiraz edilebilecek bir durum yok. Buna saygı duyuyorum." "Bildiğim şeyleri soyleyebilirim ve doğrusu nerede olduğumuzu bilmiyorum. Onceki yıllarda olduğundan daha fazla tur attık. Ondeki uc takımın onde olduğunu biliyorum, ama aynı zamanda gridin son derece yakın olduğunu da biliyorum." "Altıncı mı yoksa dokuzuncu mu olduğumuzu soylemek imkansız. Ama herkesin nerede olduğunu aşağı yukarı tahmin ediyorum ve gecen yıla cok benzediğini soyleyebilirim." "Hislerim, gecen yıl Haas'ın diğer orta grup takımlarından bir adım onde olduğunu ve şimdi bir surpriz ya da daha fazlasını yapabileceklerini soyluyor." "Geri kalanlar gercekten cok yakın. Renault, Alfa Romeo ve Racing Point'in Melbourne'e ne getireceğini henuz bilmiyoruz." "Liderin yaklaşık bir saniye gerisindeyiz. Mercedes, Red Bull ve Ferrari bize karşı yıllardır avantaja sahip. Bu grupta Ferrari biraz one cıkıyor." "Yine de sabırlı olmalıyız. Bu takımlarla aradaki farkı kademeli olarak azaltmalıyız. Once kendimize, sonra diğerlerine bakmalıyız." yanıtını verdi. McLaren hakkındaki soruya Sainz, "McLaren'ın projesi gelecek icin tasarlandı ancak kış testlerinde cok iyiydik. Toplamda 873 tur attık. Takım onceki yıllardan daha iyi hazırlandı ve yeni aracı daha iyi anladık. Hangi alanlarda gelişmemiz gerektiğini biliyoruz ve bu bize guven veriyor." "Birinci haftadan ikinci haftaya iyi bir ilerleme kaydettik. Yeni bir şey getirmedik ama daha iyi hale geldik. Hedefimiz sezonu başladığımızdan daha iyi bir noktada bitirmek. Gecen yılki gibi olmamalı." "Renault yeni motorla bir adım one gecti. Fazladan beygir gucu bize yardım edecek. Diğerlerine ne kadar yaklaştığımızı Avustralya'da goreceğiz." "Melbourne icin tahmin yapamıyorum. Ama aracta rahatım ve ilk teste gore durumun daha iyi olduğunu biliyorum." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Haas'tan Surpriz Bekleyen Sainz: Lider Grubun Bir Saniye Gerisindeyiz