Son MotoGP şampiyonu Marc Marquez, Japon ureticiyle cıktığı ilk antrenman seansındaki guclu performansının ardından Honda'daki yeni takım arkadaşı Jorge Lorenzo'yu ovdu. Lorenzo, Katar'daki ikinci antrenman seansında en hızlı ikinci zamanın sahibiydi ve kendisini sadece Yamaha surucusu Valentino Rossi gecti.. Lorenzo, akşam saatlerinde yapılan ikinci antrenman seansında 11. sırada yer alırken, takım arkadaşı Marquez en hızlı zamanın sahibiydi. Bununla birlikte İspanyol surucu, cuma gunu takım arkadaşının performansının kendisini şaşırttığını soyledi. Marquez, "Jorge gercekten iyi başladı. Birinci antrenman seansında zaten mucadeledeydi ve bu motosikleti hissettiği anlamına geliyor." "Eğer birinci antrenman seansında hemen yukarıda başlarsanız, bu motosikleti hissettiğiniz ve iyi şekilde calıştığınız anlamına gelir. Bundan oturu gercekten cok hızlı olacak." dedi. Marquez'in yorumlarının soylenmesi uzerine Lorenzo ise şoyle dedi: "Ben de kendi tur derecelerime ya da başlangıcta bu dereceyi yapmak icin gereken rahatlığın olmasına şaşırdım." Kombine edilmiş derecelerin ardından ilk onun dışında kalan Lorenzo, cumartesi gunu sıralama turlarında son bolume kalmak icin mucadele edecek. Fakat Honda surucusu, cuma gunku performansından memnun. "Bugun gercekten mutluyum. Motosiklet oldukca guven veriyor ve cok rahat." "Cok buyuk bir potansiyele sahip olduğumuzu hissedebiliyorum, fakat ulaşabileceğimizi duşunduğum potansiyelimize henuz yakın değiliz, daha fazlasını yapabiliriz, fakat bu iyiye işaret." "Soğuk şartlarda muhtemelen bu şartlar icin mumkun olan en iyi ayarları yapamadık. Gunduz durum geceye kıyasla cok daha iyi." "Bu koşullarda motosikleti geliştirmek ve daha rekabetci olmak icin durumu anlamalıyız. Ama eğer doğru ayarları bulursak cok rekabetci olabileceğimizi hissediyorum." Lorenzo ve Marquez, sezon oncesinde ceşitli operasyonlar gecirdiler ve sezona tam olarak hazır başlayamadılar. Ama her iki surucu de pazar gunu sorun yaşamayı beklemiyorlar. Cuma gunu tur rekorunu da kıran Marquez, "Motosiklette iyi hissettim, hatta sezon oncesi testinden cok daha iyi bir hisse sahiptim. Testte omuzum bazı alanlarda yeterince guclu değildi. Ama şimdi daha iyi hissediyorum." "Bazı alanlarda gelişmeye ihtiyacım var ama şimdi istediğim şekilde surme konusunda herhangi bir sorun yok." dedi. Ancak Marquez, yarışa kadar yapılması gereken bazı değişikliklere ihtiyacı olduğunu soyledi. "Calışmaya devam etmeliyiz ve yarış simulasyonlarında zorlamalıyız. İkinci seansa bakarsanız, ikinci denememde biraz zorlanıyordum ama tamamen farklı bir motosiklet denedik. Sonrasında daha iyi hissettiğim standart motosikletimize geri donduk." "Hedefimiz podyum ve zafer icin savaşmak olacağı icin, daha tutarlı ve hızlı olabilmek adına birkac şeyi geliştirmeliyiz." Gunluk Gazeteler