Bu hafta icinde gercekleştireceği tanıtım oncesinde McLaren takımı yeni araclarının beklentileri karşılayacağı konusunda emin olduklarını belirtti. Gecen sezonun ilk bolumunde yaşanan zorlukların ardından takım artık aynı hataların tekrarlanmayacağını soyluyor. McLaren'in yeni aracı cuma gunu Vodafone'un İngiltere'deki merkezinde tanıtılacak. McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, "MP4-25'in geliştirilmesi calışmaları boyunca, kendimize cok yuksek hedefler belirledik ve ben tasarımcılarımızın ve muhendislerimizin sergilediği yaklaşımdan fazlasıyla memnun kaldım." "Daha duşuk yakıt kapasiteli yakıt tankı gibi yeni duzenlemeler doğal olarak aracın gornumune etki etti." "Ama biz gecen sene yaşadıklarımızdan sonra sorunlara bulduğumuz cozumler konusunda olumlu duşunuyoruz. Seznun ikici bolumunde yakaladığımız ivme ortadaydı. Bu sezon hem Jenson hem de Lewis icin rekabetci bir aracımız olacak." "Şampiyonluk mucadelesi konusunda konuşmak icin henuz cok erken. Peki yarışlar kazanacak mıyız? Keisnlikle oyle umuyoruz. " diye konuşuyor. Test pilotarı Pedro de la Rosa'nın BMW Sauber'e geciş yapmasıyla McLaren yeni aracını ilk once kimin kullanacağına henuz kara verebilmiş değil. Pedro de le Rosa'nın yokluğunun test programlarını etkilediğini soyleyen Whitmarsh bunun ustesinden geleceklerini soyluyor ve Pedro'nun yarış koltuğunu bulmasından memnun olduklarını da ekliyor. Testler hakkında da konuşan Whitmarsh, "Her takım icin olduğu gibi ilke testler temel performanslar hakkında olacak. Mekanikerlere ve muhendislere yeni aracı ve yeni duzenlemeleri anlama ve oğrenme konusunda yardımcı olacak." "Daha onceki yıllarda olduğu gibi daha sonraki testlerde aracta guncelemelerimiz olacak ve aracın son şekli de acılış yarışında orada olacak." Ayrıca McLaren, Jenson Button ve Lewis Hamilton ikilisinin problem yaratmaktan cok takıma fayda sağlayacağını duşunuyor. Whitmarsh, "Pilot ilişkileri konusunda oldukca rahatım. Lewis'i tanıyorum ve McLaren Teknoloji Merkezine yaptığı yoğun ziyaretler sırasında Jenson'ı da tanıyabildiğim kadarıyla, pilotlarımızın bu yıl oldukca stabil ve uretken olacaklarını hissediyorum." "Ayrıca cok deneyimli ve yetenkli bir yarış takımımız var ve bu da kesinlikle pilotlarımızın gucune guc katacak." "İkisi de 2010 şampiyonasının her zamankinden daha rekabetci gececeğini biliyorlar. İşbirliği, birbirini anlama ve gelişmeleri paylaşma duşuncesi herkesin kafasında ilk sırada olacak. Test sınırlamaları ve pist uzerindeki kısıtlı zaman nedeniyle gelişme gostermenin tek yolu bu. Hem Jenson hem Lewis bunun fazlasıyla farkında." "Bu yuzden pilot dizilimimiz konusunda oldukca heyecanlıyım." "Tabii ki eğer pilotlarımızı kontrol edemeyecek olsaydık burada olmazdık ama onceliğimiz arac gelişimi ve zirvede yer alacak bir arac." TRF1.NET