FIA, Charlie Whiting’in şoke eden olumu sonrası sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix’sinde zorunlu uc ust duzey gorevli rolunun nasıl doldurulacağını acıkladı. F1’in spor yonetmelikleri, FIA’nın, her grand prix icin kalıcı bir yarış başlatıcı ve bir yarış direktoru olması gerektiğini soyluyor ve her ikisi de her yarışın başında bulunmak zorunda. Ayrıca bir de guvenlik delegesi olması gerekiyor. Whiting, bu uc gorevi birden surdurduğu icin yonetim organı bu gorevleri yeniden organize etmek zorunda kaldı. Michael Masi’nin yarış direktorlerinden biri olacağı acıklandı. Masi, Whiting’in vekili olarak gecen sene bazı yarışlara katılan eski bir Supercars yetkilisi. Masi, bir başka vekil Scot Elkins ile birlikte 2019’da bu goreve devam edecek ve aynı zamanda F2 ve F3 yarış direktorluğunu de yurutecek. Masi, yarış direktorluğunu ustlenmesiyle beraber yetkililerden ve Avustralya GP’sinin yonetiminden sorumlu olacak. Bu gorev, herhangi bir seansın durdurulup durdurulmayacağını, guvenlik aracını kontrol etmeyi ve yarış olaylarını hakemlere rapor etmeyi iceriyor. Masi tam zamanlı bir yarış başlatıcı olarak da, grand prix’lerin startlarındaki ışıkları kontrol etmekten sorumlu olacak. Guvenlik delegesi gorevlerinin arasında, pit yolu hız sınırını değiştirmekten arac, surucu ve pist guvenliği kurallarına uyulmasına kadar tum guvenlik konularında kesin soz sahibi olmak yer alıyor. Whiting’in, hafta sonu oncesi yapılan kapsamlı kontroller de dahil olmak uzere bu rolun diğer unsurlarını tamamlaması planlanıyordu. Masi'nin hafta sonu ana yarış direktoru rolune getirilmesi, kendisinin yardımcı yarış direktor olarak aldığı sorumluluklarının yerine getirilmesi gerektiği, ancak bunun FIA tarafından bildirilmediği anlamına geliyor. Bu gorevler arasında yarıştaki grid, formasyon turu, start ve ilk turlardaki kontrolu elinde tutmak, buna ek olarak kırmızı bayrakları ve guvenlik aracını yarışa dahil etmek var. Haas takım patronu Gunther Steiner, takımları, FIA’ya mumkun olduğunca yardımcı olmaya cağırdı. Steiner, “mumkun olduğunca az sorun yaratmaları” gerektiğini soyledi. “Buraya adım atması gereken kişilere yardım etmeliyiz, cunku bunlar, doldurulması gereken buyuk roller.” “Sonunda bir cozum bulacağız, hicbir boşluk olmadığından emin olmak icin toplantılar yapılacak.” “Bu hafta sonu yapacağımız şey, FIA’nın yaptıklarını desteklemek olacak.” “Cozumlerini destekleyeceğiz ve en iyisini yapmaya calışacağız. Bu haftaki hedefimiz, ihtiyacları olursa onlara yardım etmek olacak.” dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Whiting’in Olumu Sonrası Avustralya GP’si Nasıl Yonetilecek?