Schumacher: '1991'de yeni başlamış gibiyim'
Spor Haberleri0 Mesaj
●10 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Schumacher: '1991'de yeni başlamış gibiyim'
-
17-10-2019, 16:56:35Michael Schumacher, Valencia testlerinin ilk gununde, tıpkı 1991'da ilk yarışına cıktığında hissettiği duyguları yaşadığını ifade etti. Dun oğleden sonraki bolumde Mercedes W01'in kokpitine gecen Alman pilot, cok fazla zamanı olmamasına karşın hızından hicbir şey kaybetmediğini gosterdi. Takım arkadaşı Nico Rosberg'in yaklaşık yarım saniye onunde yer alarak gunu ucuncu sırada tamamlayan Schumacher, uzun bir aradan sonra araca gecmenin, bir cocuğun yeni bir oyuncakla oynarken yaşadığı duyguları hissettiğini soyledi. Testlerin ardından gazetecilere konuşan Schumacher, "Tıpkı 1991'deki gibi, gercekten. F1'e ilk cıktığımda ilk turda şok olmuştum, ikinci turda ve sonraki turlarda aşırı heyecanlıydım. Şimdi de aynısı oldu" dedi. Alman pilot, "Kendimi, oyuncağıyla keyifle oynayan genc bir cocuk gibi hissediyorum" ifadesini kullandı. Ferrari'de gecirdiği 13 yılın ardından Mercedes aracında yarışan Schumacher, "Doğal olarak eski aracımı pistte gorup icinde oturamayınca, tuhaf bir duygu yaşıyor insan. Fakat kardeşimi (Massa) kokpitte, pistte gormek guzeldi. Bu hafta Ferrari'deki arkadaşlarla goruşmekten cok memnun oldum" dedi. Gunu 40 tur yaparak tamamlayan Schumacher, "Sanırım cok iyi bir iş cıkardık. Herkes cok iyi calıştı" şeklinde konuştu. Schumacher ayrıca, boynundaki ağrıların yeniden nuksetmesi yonundeki endişelere rağmen, fiziksel hicbir problemi olmadığını kaydetti. TurkiyeF1.com __________________