Force India takımı yeni aracı VJM03'un fotoğrafarını yayınladı. Yeni aracta bu seneki araclarda alışılmış olan yuksek burun ve kopek balığı motor kapağı goze carpıyor. 2009'un en buyuk gelişim kaydeden takımlarından biri olan ForceIndia, 2010'dan daha fazla başarı bekliyor. Yeni arac ilk kez Jerez'de testlere cıkacak ve tasarım şefleri aracın performansından eminler. Tasarım şefi Mark Smith, rakip takımların araclarında da kendilerini şaşırtan şeyler gormediklerini soyledi. 2010 sezonunda Adrian Sutil ve Vitantonio Liuzzi Force India adına yarışacak, Paul di Resta ise test ve yedek pilotları olacak.
Sutil ve Liuzzi Guclu Bir Sezon Gecireceklerine İnanıyorlar
Adrian Sutil, Force India'nın guclu bir 2010 sezonu gecireceğini duşunduğunu soyledi. Gectiğimiz yıl en guclu sezonunu yaşayan Alman pilot, Silverstone merkezli takımda dorduncu sezonunu gecirecek. "İyi bir sezon olacağını umuyorum bizim icin, zaten oyle olacağından da eminim. İyi bir kış donemi ve gelişim programı gecirdik bu yuzden beklentiler yukek." "Otomobil harika gorunuyor, ruzgar tuneli simulasyonunda olumlu sonuclar aldık ama aracı test edip neler olduğunu goreceğiz." "2010 gercekten onemli bir sezon ve biz de sezon icin iyimseriz. Bir sezona başlarken daima bir onceki sezondan daha iyi olmasını istersiniz ve ben ilk yarıştan itibaren istikrarlı olmanın onemli olduğuna inanıyorum." "İlk kez tamamen programa uygun calışabildik ve ben de bu yuzden başlangıctan itibaren aracın potansiyelini ve kendimi gosterebileceğim sezon olarak goruyorum bu sezonu. Bahreyn'de orta grupta rekabetci olmayı cok isterim." Vitantonio Liuzzi ise bir Formula 1 aracı ile neler yapabileceğini gosterme adına nihayet iyi bir şans yakalamasının ardından 2010'a yeni bir başlangıc olarak bakıyor. İtalyan pilot, bir F1 takımında hic bir zaman kendisini bu kadar evinde gibi hissetmediğini, Red Bull ve Toro Rosso'da gecmiş senelerde bazı zor zamanlarının olduğunu belirtti. Liuzzi: "Force India'da kendimi gercekten iyi hissediyorum. Atmosfer harika ve takım birlikte iyi calışıyor. Gecen sene test pilotu olarak zor bir durumda olduğumda bile cok destekci oldular ve onlarla guclu bir ilişki oluşturdum" "Bir aile icindeyim gibi hissediyorum ve şuphesiz gecmişte icinde bulunduğum ortamlardan cok daha iyi. Bu sene benim icin yeni bir başlangıc olacak. İki sene onceki kişiden farklıyım ve bu sezona da zihinsel olarak farklı bir yaklaşım icindeyim" "Bu, farklı bir Tonio ve neler olabileceğini gormek icin sabırsızlanıyorum. HÂl gencim ve onumuzde uzun bir zaman var. Bu yuzden neler yapabileceğimi kanıtlamak istiyorum" Liuzzi, takımın yeni aracından da umutlu. "Gecen sene yapılanlara bakarak şunu soylemeliyim ki takım harika bir iş cıkardı. 2009 aracı icin sonuna kadar calışmayı durdurmadılar ama 2010 aracı icin de son surat calıştılar." "Kış surecinde yaptıkları işe gercekten inanıyorum ve duzenli olarak puan alabilecek bir arac urettik. Bu ayrıca bizim hedefimiz, ilaveten daha istikrarlı, sezon boyunca rekabetci olmak" Force India CEO'su Otmar Szafnauer da Sutil ve Liuzzi'nin 2010'da sıcrama yapacaklarına inandıklarını belirtti. "Adrian oldukca yetenekli ve korkusuz bir pilot. Deneyim kazanmaya devam ediyor." "Eğer Tonio da gecen seneden ders alırsa ve artık duzenli bir koltuğu olduğu guvenini hissederse o da potansiyelini ortaya cıkaracaktır." TRF1.NET