Turkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya calışılan teror koridorunu temizlemek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı 9'uncu gunune girdi. Turk ordusu sınırda ilerleyişini başarılı bir şekilde yuruturken, coğu Avrupa ulkesinden kustahca tepkiler geldi. Bu tepkilerin yanı sıra Hollanda Başbakanı Mark Rutte'tan Turkiye'ye şaşırtan destek acıklaması geldi. Harekat nedeniyle Turkiye'nin NATO'dan cıkarılma iddialarını yanıtlayan Rutte, "NATO'nun Turkiye'siz yapabileceğini sanmıyorum" dedi.
Hollanda Başbakan Mark Rutte, Turkiye'nin, guney sınırında oluşturulmaya calışılan teror koridorunu yok etmek, bolgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili dun gece Temsilciler Meclisinde duzenlenen oturumda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
[h=3]HOLLANDALI LİDERDEN TURKİYE'YE DESTEK[/h] NATO'nun Turkiyesiz daha iyi olacağı iddiasını akıllıca bulmadığını belirten Rutte, "Bu doğu tarafımızı acık bırakır. Turkiye, NATO'nun en guclu uyelerinden biri. NATO'nun jeopolitik ve stratejik acıdan Turkiyesiz yapabileceğini zannetmiyorum." ifadesini kullandı.
[h=3]"NATO, TURKİYESİZ YAPAMAZ"[/h] Rutte, NATO'da olmasından dolayı Turkiye ile diyaloğa girme şansı bulunduğunu belirterek "NATO'nun Turkiye olmadan yapamayacağını duşunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.
DEAŞ'lıları Hollanda'ya getirmenin imkansız olduğunu soyleyen Rutte, şu anda diğer ulkelerin de bu konuda birlikte hareket ettiğini ve hicbirinin onları geri getirmekle meşgul olmadığını ifade etti.
Hollanda Başbakanı Mark Rutte Rutte, Hollanda'da bir saldırı olasılığını en aza indirmek icin onlemler alınması gerektiğini vurgulayarak "Yapmanız gereken şey, guvenlik gorevlileri ile yoğun bir şekilde goruşmektir. Her şeye rağmen ulkeye gelirlerse bunun icin hazırız. Gereken tutuklama tesisleri ve cocukları barındıracak yerlerimiz var. Mevcut durum zaten bu şekilde." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA
Hollanda Başbakanı'ndan Turkiye'ye destek: NATO, Turkiyesiz yapamaz
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hollanda Başbakanı'ndan Turkiye'ye destek: NATO, Turkiyesiz yapamaz