Gectiğimiz ay, ADSL bağlantısının hızlanıp hızlanmama muhabbeti konuşuldu gunlerce. Bu konuyla alakalı acılan konulara yorum yapmadan, sadece yazılanları takip ettim.
"512 oldu mu/olmadı mı, ne zaman olacak, bende oldu sende?" muhabbetleri.
Turkiye nufusunun yarısına yakını gunde 2-3 $ eşdeğerinde bir parayla gecimini surduruyorsa, (klasik tabir, ama gercek) nufusun yarısı aclık sınırının altında yaşıyorsa "ADSL hızlanmadı" diye uzulme luksun yok, olmamalı.
Bu ulkede yaşıyorsan, ADSL'e varana kadar daha ne kadar cok sorun (kanayan yara) olduğunu gorebilirsin.

Sosyal Guvenlik Sistemi'n cokmuş, ulke olarak borc batağının icindeysen, eğitim kaliten (okullaşma seviyesi) hala istediğin duzeyde değilse, "yeni aldığım ayakkabım sıkıyor, pantolonumun modelini beğenmedim" deme luksumuz yok, olmamalı.

Doğu'da G.Doğu'da ya da bu eşsiz vatanın başka bir yerinde, neredeyse hergun
vatan evlatları birer birer bu ulkeyi korumak uğruna şehit oluyorsa, "şu kitabı alamadım, bu filme gidemedim, DVD yazıcım yok" deme luksun yok, olmamalı.
Her gun şehit haberleri geliyor. Aslan gibi kardeşlerimiz can veriyorlar, bu eşsiz vatanı korumak uğruna. Yarın ben ya da burdaki başka bir kardeşim (Allah gostermesin) bu uğurda canını verecek belki, kimbilir.
Bu şehit cenazeleri yureklerimize gomulurken, bizim "şurada yemek yiyemedim, şurda bir partiye gidemedim" deme luksumuz yok, buna hakkımız yok.

Burası Turkiye.
Burası maalesef, İsvicre gibi milli gelirin 20 bin $ olduğu bir memleket değil.
Gonul istemezmi, keşke biz de bu seviyede olsak.
Ama, burası Turkiye. Gercek, bu!
Bu topraklarda doğduk, bu toprağın ekmeği ile doyuyoruz ve coğumuz buyuk ihtimalle yine bu topraklarda son nefesini verecek.

Ornekler coğaltılabilir. Ben sadece, ozetle belli başlılarını yazdım.

Belki, "konuya cok duygusal yaklaşmışsın" diyeceksiniz.
Ne derseniz diyin, ben gercekleri soyledim yukarıda okuduğunuz satırlarda.
Gercek, bu!

Diyeceksiniz ki, "peki sen bu lukslerinden vazgeciyormusun?"
Kahretsin ki, bu acımasız cark beni icine cekmeye calışıyor. Dişlilere kapılmamak icin direniyorum.
Benim sizin hepimizin, "ben bu lukslerden vazgecmem" deme luksumuz yok, olmamalı!

O kadar doluyum ki, yazmasam cıldıracaktım