Romain Grosjean, Formula 1’in yarış hakemlerinin suruş standartları konusunda daha rahat olma fikrini destekledi, ancak sporun Formula E gibi sert ve itiş kakış dolu olmaması gerektiğini soyledi. Motorsport’un Bahreyn Grand Prix’si hafta sonunda acıkladığı uzere, FIA hakemleri ve yarış direktoru Michael Masi, lastik lastiğe yarışların nasıl en iyi şekilde yonetilebileceğini tartışmak icin suruculerle bir araya gelmişti. Suruculerin birbirleriyle mucadele etmelerini engelleyecek cezalarla cok sert olmak ile cok yumuşak davranmakla kotu davranışların devam etmesine izin vermek arasındaki denge bulunmaya calışılıyor. Grand Prix Suruculer Birliği (GPDA) direktoru Grosjean, daha rahat kuralları memnuniyetle karşıladığını, ancak bunun aşırıya kacmaması gerektiğini soyledi. Grosjean, “Delice kurallar istediğimizi duşunmuyorum. Ancak eğer kasıtlı değilse ve geciş yapmaya calışırken blokaj yaşayıp temas ederseniz bu dunyanın sonu olmaz.” “Eğer benim Spa 2012’de yaptığım gibi ya da Hulkenberg’in gecen sene Spa’da yaptığı gibi şeyler yaparsanız, yani kasıtlı olmayan ancak buyuk sonuclar doğuran şeyler olursa ceza verilmeli. Perez’in gecen seneki Singapur’daki olayı gibi.” “Ancak ilk turda biraz gec fren yaparsanız veya Austin’de Leclerc ile yaşadığım olay gibi birisine spin attırırsanız bu bir yarış olayı olur. Ona spin attırdığım icin uzgundum ve yarışı bitmişti cunku on kanadı ve tabanında hasar vardı.” “Ancak bence bir yarış kazasıydı. Ancak bence ‘İlk turdu, herkes pozisyon kazanmak istiyordu.’ diyebiliriz.” “Ancak Formula E gibi olmak istemiyoruz. Cunku FE’nin biraz aşırıya kactığını duşunuyorum. Oradaki gibi temaslardan birini F1’de yaparsanız aracınız hasar alır.” dedi. Grosjean, Garry Connelly de dahil olmak uzere FIA ​​hakemleriyle yaptığı goruşmeleri memnuniyetle karşıladığını soyledi, cunku suruculerin hakemlerin bakış acılarını anlamaları onemliydi. Grosjean sozlerine şoyle devam etti: “Eğer GPDA’nın başkanıysam, bunun sebebi sporla ilgilenmem ve daha da iyileştirmem istememdir.” “Soylememiz gerekenleri Garry ve Michael’den duymak gercekten cok iyiydi. Cunku gercek şu ki, birisini gecmeye calışırken frenleme noktasında ‘Ah, eğer blokaj yaşayıp ona dokunursam ceza alacağım.’ diye duşunmek istemiyoruz. Biz yarışmak istiyoruz.” “21 yarışta illa ki olaylar olacaktır, ancak bunların kendisini dengelemesi gerektiği duşuncesindeyim. Yarışabilmemiz ve mucadele edebilmemizin iyi bir şey olduğunu duşunuyorum.” “Acık şekilde, gormek istemediğimiz birkac şey de var ve frenleme esnasında yon değiştirmek bunlardan biri. Cunku bana gore gunumuzdeki en buyuk tehlike bu. Ancak diğer şeyler konusunda, yarışmamıza ve eğlenmemize izin verilmeli.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER