Fernando Alonso Fernando, Monza'da guclu bir haftasonu gecirdin. Bize yarışını anlatır mısın? FA: Sekizinci sıradan başladığımı duşunursek, beşinci bitirmekten mutluyum ki bu yarıştan onceki beklentimizden daha iyi bir yer oldu. Tum hafta sonu KERS'i kullandık ama startta ondan en iyi şekilde yararlanamadım. Bu yuzden ilk viraja girerken biraz avantaj kaybettik. Tum yarışta aracın dengesi iyiydi ve tek pit stop stratejisi cok iyi işledi ve onemli puanlar kazanabildik. Sıradaki yarış Singapur'da. Pist hakkında ne duşunuyorsun? FA: Cok mucadeleci bir pist ve cok yuksek hız taşımak zorunda olduğunuz ve kerbleri kullandığınız onuncu virajdaki yuksek hızlı şikan gibi ilginc virajları var ve bunu seviyorum. Singapur'da geciş yapmak kolay değil ama birkac fırsat var. R29'un bu hafta sonundaki performansı nasıl olacak? FA: Arac bir cok pistte iyi calışıyor bu yuzden podyuma yakın olacağımız kadar rekabetci olabileceğimizi duşunuyorum ve bu hafta sonu icin hedefimiz bu. Peki alışkın olmadığınız bu zaman sistemine nasıl ayak uydurmayı duşunuyorsun? FA: Gecen yıl yerel saate ayak uydurmak yerine Avrupa zamanında kalmıştım. Bu yuzden bu sene de enerjimi korumam icin en iyi yol olduğunu duşunduğumden aynısını yapmayı planlıyorum. Romain Grosjean Romain, Monza'da karışık bir hafta sonu gecirdin. Bize yarışta neler olduğunu anlatır mısın... RG: Yarış konusunda hayal kırıklığı yaşıyorum cunku aracın potansiyelini tam olarak gosteremedim. Startta cok fazla sıra kaybettim ve ilk virajda bazı temaslar yaşadım. Bu da aracıma hasar verdi ve suruşu zorlaştırdı. Telsizim de calışmıyordu ve bu işleri daha da zorlaştırdı. Yarışı tamamlayabilmek guzeldi ve daha fazla deneyim kazanmış oldum ama daha iyi bir sonuc almayı umuyordum. Singapur'da yarışmak icin sabırsızlanıyor musun? RG: Kesinlikle. Cadde pistlerini seviyorum ve pist de oldukca ilginc. Gecen sene yarışı televizyondan izledim ve aracların ışıklar altında harika gorunduğunu duşunuyordum. Bu benim ilk gece yarışım olacak ve gercekten bunun icin sabırsızlanıyorum. Yeni bir pist icin nasıl hazırlanıyorsun? RG: Muhendislerimle cok sıkı calışıyorum ve pisti oğrenmek icin bazı videolar izliyorum. Pist haritalarından pisti zaten oğdendim ama ancak pistte bir tur attığınızda ve tutuşu hissettiğinizde pisti anlamaya başlıyorsunuz. Hafta sonu icin hedeflerin neler? RG: Antrenman, sıralama ve yarıştaki calışmaları maksimuma cıkararak guclu bir hafta sonu gecirmeyi hedefliyorum. Sıralamalarda Fernando'ya mumkun olduğu kadar yakın olup yarışta puanlar kazanmaya calışacağım. TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Singapur GP Oncesi Renault [Spor Timi]