Ferrari’nin genc surucusu Charles Leclerc, Formula 1 şampiyonluğuna giden yolun uzun olduğunu soyledi. Bahreyn’de galibiyete giderken aracında cıkan sorun, Monakolu surucunun F1'deki ilk galibiyetini almasına engel olmuştu. Mercedes takım patronu Toto Wolff ise Baku yarışından sonra, Mercedes’in art arda dorduncu kez duble yapmasına rağmen, bu pistteki en hızlı ismin Leclerc olduğunu soylemişti. Ferrari surucusu, sıralama turlarında kaza yaptıktan sonra kendisini ağır şekilde eleştirmişti, ancak Lewis Hamilton, Leclerc’in kesinlikle bir şampiyonluk adayı olduğunu duşunuyor. Leclerc, “Bunu beş kez dunya şampiyonu olmuş birinden duymak cok guzel.” “Bircok insan da aynı şeyi duşunuyor, ancak bu yolun uzun olduğunu duşunuyorum.” “Kesin olan tek şey, bunu gercekleştirmek icin elimden gelen her şeyi yapacak olmam. Sporun en iyisi olmak istiyorum, ancak aynı zamanda bunun ne kadar zor olduğunun farkındayım.” “Cocukluğumdan beri, rekabetci olarak yarıştığım karting gunlerimden beri kazanmak istedim. Yani evet, ulaşmak istediğim hedef dunya şampiyonu olmak.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER