Gunther Steiner, daha iyi araca sahip olan takımların lastikleri calıştıramadığı icin geride kaldığını ve bunun spor icin faydalı olmadığını dile getirdi. Haas sezon oncesi testlerinde ve Avustralya'daki yarışta iyi bir performansa sahipti ancak son uc yarışta lastikleri istediği gibi calıştıramayınca geride kaldı. Lastikleri daha iyi kullanan takımlar ve pilotlar şimdiye kadar on plana cıkarken, Haas puansız gecen uc yarışın ardından bu durumdan buyuk rahatsızlık duyuyor. Yarış sonrası konuşan Haas takım patronu Gunther Steiner, Formula 1'in sadece lastikleri calıştırmaktan ibaret olmadığını ve en iyi araca sahip takımların lastikler yuzunden geride kalmaması gerektiğini soyledi. "Bu, lastiklerle en cok kimin savaştığıyla ilgili bir konu ve en cok sorun yaşayan biziz. Bu tabii ki hayal kırıklığı yaratıyor cunku iyi bir aracımız var ve sadece lastik problemi yaşıyoruz." "Bakın, surekli olarak lastiklerin calışıp calışmadığını konuşmamalıyız. Bu ilginc, tuhaf bir şey ve iyi değil. Bana gore bu Formula 1 değil." "Eğer lastikleri calıştırıyorsanız evet hızlısınız, ama lastikleri calıştıramıyorsanız o zaman yavaşsınız." "Bu araclara milyonlarca dolar harcıyoruz ama lastikler olması gereken aralığın dışındaysa bunu kullanamıyoruz." "Diğerleri bu lastiklerin daha iyi calışmasını sağlıyor ve bu yuzden bizim de yapmamız gerekiyor. Duzeleceğimize inanıyorum. Testlerde hızlıydık, Avustralya'da da hızlıydık." "Ama bu ciddi bir şey. Nedenini hepimiz biliyoruz ve nasıl duzelteceğimizi bulmak zorundayız." "Sadece Pirelli'yi suclayamam. Başkaları bizden daha iyi cozumler bulduğu icin kendimizi de sucluyorum. Ama bir yarışın ardından lastiklerin calışıp calışmadığını konuşmamalıyız." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Steiner: Formula 1 Sadece Lastikleri Calıştırmaktan İbaret Olmamalı