George Russell, hastalık gecirdiği, antrenmanlardaki garip drenaj kapağı kazası yaptığı ve Williams’ın kotu performansıyla geride bıraktığı Azerbaycan Grand Prix’si hafta sonunun bitmesiyle rahatladığını belirtti. Russell, Baku’ye solunum yolu enfeksiyonu gecirmiş şekilde gelmiş, daha sonra ilk antrenman seansında da gevşek bir drenaj kapağına carpıp ikinci antrenmanları kacırmıştı. Russell, ust uste dorduncu yarışta da takım arkadaşı Robert Kubica’yı sıralama turlarında da mağlup etse de, iki Williams surucusu de gecmişte takım icin iyi bir gecmişi olan pistteki yarışı iki tur geride tamamlamıştı. Russell, “Olabildiğince iyi bir yarıştı. Buraya gelirken muhtemelen bizim icin en zor hafta sonu olabileceğini biliyorduk.” “Gecen haftadan beri hasta olmam da buna eklenince ve drenaj kapağı cuma gununun tamamını mahvedince takımdaki cocuklar butun gun aracı tamir etmek icin calıştı.” “Hafta sonunun bitmesi bir rahatlama yarattı.” dedi. Kubica’nın Baku’deki ilk tecrubesi de, sıralamaların ilk bolumunde yaptığı kazayla beraber yarışa pit yolundan başlamasıyla aynı şekilde zorluydu. Polonyalı surucu ayrıca pit yoluna gerekenden erken cıkması yuzunden takımın hatasıyla bir pitten gecme cezası almıştı. Kubica, pist uzerinde aracı duvarlardan uzak tutmanın zor olduğunu soyledi. Kubica, “Daha yarışın ilk virajının frenleme bolgesinde neredeyse duvara carpıyordum. Bu iyi bir uyarıydı.” “Ne yazık ki frenlerde ve fren pedalında hafta sonu boyunca bazı sorunlar yaşadım ve arac bir tarafa doğru cekiyordu.” “Bu buyuk uyarı, uyanmamı sağladı. Ve yarışı bitirmeye calıştım.” “Kolay değildi cunku bazı aracları takip ediyordum ve bu bircok turda hic de guven vermiyordu.” “Sorunlarla beraber dibinizde duvarların olmasıyla, suruşte gercekten rahat değildim.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Russell, Baku Hafta Sonunun Bitmesiyle Rahatlamış